Odprt nov kamp na otoku Krku - kamp Slamni v kraju Klimno

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na otoku Krku so letos odprli povsem nov kamp, ki se že prvo leto delovanja ponaša s štirimi zvezdicami. Oglejte si opis kampa Slamni v Klimnem.

Ne poročamo ravno vsak dan o odprtju povsem novega kampa. Letošnjega julija so na vzhodni strani otoka Krka, v kraju Klimno odprli nov kamp Slamni, ki je po kategorizaciji šele drugi kamp na Krku ocenjen s štirimi zvezdicami.
kamp Slamni - Klimno - otok Krk
Do kampa je najbližja pot, če približno 5 km od krškega mostu oz. malce za letališčem zavijete levo proti krajem Čižići in Šilo. Po nekaj minutni vožnji po dokaj ozki in zaviti cesti boste prišli do zaliva Soline, ki je daleč naokoli poznan po zdravilnem blatu in kjer boste videli številne kopalce, ki se namažejo z njim in naj bi pomagala proti revmi in kožnim boleznim. Sam zaliv je dokaj zaprt in je dokaj plitek, kar pomeni, da je temperatura morja v tem zalivu običajno vsaj za stopinjo ali dve višja kakor na ostalih plažah otoka.
 
Do kraja Klimno je še cca 3 km in samo sledite oznakam za Klimno, ob cesti pa je postavljenih tudi že nekaj tabel za kamp Slamni. Tako boste za samo pot iz osrednje Slovenije potrebovali okoli 2 uri, ob tem pa ne boste imeli velikih stroškov s cestninami oz. trajekti, saj avtocesta do reke stane 7 kun, mostnina za otok Krk pa v obe smeri 30 kun.

Kamp leži na tik ob morju in ima urejenih 53 parcel, ki so opremljene z elektriko in vodo, imajo pa tudi možnost kabelskega priključka do interneta (ob recepciji deluje tudi wifi). Ker je kamp dokaj majhen je maksimalna oddaljenost parcele od morja le 150 metrov. kamp Slamni - Klimno - otok KrkVse parcele so posuli s peskom, tako da ob morebitnem deževju ni nobenih težav zemljo. Sence je sicer bolj malo, ker so morali precej zaraščen prostor očistiti in ob pripravi parcel posekati kar nekaj dreves, ki se bodo z leti sicer malo zarasla.

Ob vhodu v kamp je urejen večji objekt v katerem je gostom na voljo recepcija, trgovina, lokal in restavracija ter sanitarije. Te so zelo moderno urejene, imajo pa tudi ločen del za invalide, kopalnico za starše z dojenčki ter kemični wc. Gostom je na voljo tudi štedilnik, pralni stroj, zamrzovalnik  in ne boste verjeli celo pomivalni stroj. Ob objektu je tudi oskrbovalna postaja za avtodome ter tuši za pse.

Na levi strani kampa so postavili tudi 6 mobilnih hišic, ki lahko sprejmejo do 6 oseb in so popolnoma opremljene ter klimatizirane. Vsaka hišica ima pred vhodom tudi leseno teraso.

Plaža v kampu je urejena ob manjšem zalivu in so jo dodatno prekrili z navoženim peskom. Voda je v prvih metrih zelo nizka in primerna predvsem za majhne otroke. Ob robu plaže je postavljena tudi manjša skakalnica. Naravne sence na sami plaži ni, predvsem dopoldan se je možno skriti v senci visoke zidane ograje, ki ločuje plažo od kampa in sosednjih zemljišč. Ob sami plaži so lepo uredili otroško igrišče s toboganom, gugalnicami in peskovnikom.

Slike in video posnetek kampa ter informacije o cenah kampiranja, najema mobilnih hišic in pavšalnega najema parcel dobite na naši spletni strani pri opisu kampa Slamni.