Odkrijte Laško in njegove lepote kar z avtodomom

Datum objave
Kategorija
Statistika

Thermana Laško je znan termalni center, ki leži ob slikoviti reki Savinji v samem kraju Laško. Ob dveh hotelih in bazenskem kompleksu pa gostom, ki jih obiščejo z avtodomi, omogočajo tudi parkiranje na urejenem postajališču za avtodome.

Laško je destinacija, kjer poleg termalne vode kraljujeta tudi med in pivo. Medena in pivska doživetja, ki ne zajemajo samo kulinarike, temveč tudi wellness razvajanja, vedno znova navdušujejo goste Thermane Laško, ki je obenem odlična izhodiščna točka za številne sprehajalne, pohodniške in kolesarske izlete po okolici.

Staro mesto jedro gostom na ogled ponuja tri trge: Valvasorjev, Orožnov in Aškerčev trg, graščino Lilijskih in Trški špital, kjer so leta 1825 zvarili prvi vrček piva.

Več o zgodovini Laškega boste izvedeli z obiskom Muzeja Laško, ki je urejen v Kislingerjevi hiši, ki je nekoč služila kot shramba za žito in vinska klet. Priporočamo tudi ogled proizvodnje piva v sami Pivovarni Laško in sprehod do gradu Tabor.

Obisk Thermane Laško z avtodomom

Usmerite navigacijo v avtodomu na Laško in se ustavite na urejenem PZA pri samih bazenih, kjer je na voljo tudi popolna oskrba avtodoma. Prostora je za 16 avtodomov, za goste pa so pripravili 20% popust na 3 urne ali celodnevne kopalne karte,  imetniki naše kamping kartice pa prejmejo še pijačo dobrodošlice.

Za termalno vodo v Laškem pravijo, da poživlja, revitalizira in razstruplja ter tako ugodno deluje na celo telo. Pod veliko stekleno kupolo je na voljo 2200 m2 vodnih površin od rekreacijsko – masažnega bazena, bazena z valovi do hitre reke, treh masažnih bazenov in Kneippovega kotička. Nispo pozabili niti na otroško zabavo in uredili posebno vodno igrišče ter tobogan.

Na voljo so tudi zunanji bazeni, ki so povezani z notranjimi. Za ljubitelje plavanja je bazen kjer je temperatura vode nekoliko nižje (26–27 °C), v preostalih bazenih pa je temperatura vode od 31 – 32°C. Za otroke je urejen bazen z nizko vodo, vodna drča in tobogan.

V sklopu Thermane Laško je tudi velik savna center s kar sedmimi raznolikimi savnami (finska, parna, infra ...), ki so urejene s pridihom zgodovine Laškega. Več informacij o celotni termalni ponudbi na - www.thermana.si