Krško vabi avtodomarje na aktiven vikend

Datum objave
Kategorija
Statistika

Krško je avtodomom prijazna občina, turiste pa vabijo številne kulturne znamenitosti in naravne posebnosti. Parkiranje avtodomov omogočajo na več lokacijah, novo moderno opremljeno postajališče za avtodome pa urejajo pri stadionu Matije Gubca.

Kaj si ogledati v Krškem?

Avtodomarji so svoje počitniška vozila imeli prisilno parkirana kar štiri mesece. Sedaj je čas za obisk zanimivih krajev po Sloveniji in zakaj ne bi prišli v Posavje, kjer so že odpirte terase lokalov in restavracij.

Krško še do 21. marca 2021 vabi na ogled originalnega izvoda prve slovnice slovenskega jezika, sprehodite se lahko po starem delu mesta in se odpravite na sprehod ali pa kolesarski izlet po zanimivi okolici.

V Mestnem muzeju Krško  je trenutno na ogled občasna razstava Adam Bohorič - Proste zimske urice o latinskokranjski slovnici, na kateri prvič predstavljajo originalni izvod prve slovnice slovenskega jezika, ki jo največkrat »ljudsko« imenujemo »Zimske urice«.

Sprehod po starem mestnem jedru Krško ponuja ogled raznolike kulturne dediščine, prečudovitih sakralnih stavb in spomenikov. Krško ima bogato zgodovino, saj so se na njegovem ozemlju prepletale usode in življenjske poti številnih pomembnih osebnosti. Še danes v prenovljenem starem mestnem jedru zgradbe s svojo kulturo in z zgodovinsko vsebino ter zgodbami govorijo o pestrem življenju in dosežkih preteklosti.​

Priporočamo ogled:

•    Mestni muzej Krško (stalne in občasne muzejske razstave, dogodki)

•    Galerija Krško (začasne likovne razstave)

•    Mencingerjeva hiša

•    Hočevarjev trg

•    Valvasorjeva knjižnica Krško

•    Kapucinski samostan s knjižnico

•    Mestni park in Gaj zaslužnih občanov

Krško z okolico lahko raziskujte tudi s kolesom, saj imajo kar nekaj urejenih kolesarskih poti primernih tudi za družinsko kolesarjenje. Največ se jih odpravi do 5 km oddaljenega gradu Rajhenburg v Brestanici.

Za ljubitelje pohodništva pa je na voljo kar 25 urejenih tematskih pohodniških poti Pot trapistov, Pot štirih slapov, Čebelarsko - vinogradniška pot ...

Za vse ostale namige za oglede in aktivnosti v Krškem obiščite spletno stran >> www.visitkrsko.com

Krško - parkirišča in postajališča za avtodome

Parkirišče pri občini Krško - 10 parkirnih mest brez oskrbe, ki so avtodomarjem na voljo v popoldanskih urah oz. v času vikenda in praznikov čez cel dan.

Postajališče za avtodome Krško - stadion Matije Gubca - trenutno 5 parkirnih mest, v bodoče pa 12 mest za avtodome z oskrbo

Postajališče za avtodome Ribnik Mačkovci - Brestanica - 4 parkirna mesta z možnostjo popolne oskrbe