Smučišče Obertauern vabi na pomladansko smuko in zabavo

Datum objave
Kategorija
Statistika

Smučišče Obertauern se rad promovira kot smučišče z največ snega in letos ga res ima veliko, saj je v začetku aprila na progah še vedno več kot 2 metra debela snežna odeja. Smučanje bo možno vse do 1. maja, do takrat pa bo še veliko zabave.

Prvi vikend v aprilu (5. - 7.4.) poteka največje iskanje zaklada Gamsleiten Kriterium, ko na smučarski progi v sneg zakopljejo skrinjice z bogatimi nagradami. Glavna nagrada je avto BMW, druge nagrade pa so letne smučarske karte, smuči ... Ta vikend potekajo tudi številne zabave v lokalih in velik koncert v središču kraja.

Obertauern je izredno moderno urejeno smučišče s 26-imi žičniškimi napravami in večina jih je 4, 6 in celo 8 sedežnic. Letošnja novost je žičnica Plattenkarbahn, ki je kombinacija 8 sedežnice in gondole za 10 oseb. Pred žičnicami ni vrst, 100 km smučarskih prog pa je urejenih tako, da jih lahko prevozite v krogu in se ob koncu dneva enostavno vrnete na izhodiščno točko.

Smučarske proge na Obertauernu so zelo različne - tiste bliže doline so bolj primerne za začetnike in otroke, najboljši smučarji pa bodo preizkusili svoje znanje na črno označeni strmi progi Gamsleiten.

Za otroke je urejena posebna otroška proga z igrali, označena pa je tudi posebna otroška tura "Bobbyjev krog" po njim primernih progah. Dobro je poskrbljeno je tudi za šolo smučanja in najem smučarske opreme, saj je v dolini kar nekaj trgovin s športno
opremo.

Obertauern je priljubljen tudi pri turnih smučarjih, za ljubitelje smučarskega teka pa je urejenih 30 km prog.

Na smučišču Obertauern je veliko koč, kjer vam bodo postregli s tradicionalnimi jedmi, poskrbljeno pa je tudi za popoldansko ter večerno apres ski zabavo.

​Smučišče Obertauern lahko zaradi bližine (200 km iz osrednje Slovenije) obiščete tudi samo za en dan, še bolje pa  za vikend ali kar celoten teden, ko lahko za nastanitev izberete enega od številnih hotelov in apartmajskih hiš, ki so od prve žičniške naprave oddaljene le nekaj metrov. Tako v času smučanja avtomobila ne potrebujete, saj vam je vse dostopno peš ali na smučeh.

Lastnikom avtodomov je v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8km, na voljo urejeno postajališče za avtodome. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do smučišča pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani www.obertauern.com