Novo mesto je dobilo moderno urejeno postajališče avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Novem mestu so v bližini športnega centra Portoval in reke Krke odprli moderno urejeno postajališče za avtodome z vso potrebno oskrbo.

Lokacija postajališča za avtodome Novo mesto je odlična za ogled starega mestnega jedra, od katerega je oddaljen 15 minut hoje. Številni lastniki avtodomov se bodo odpravili na izlet do tovarne Adria Mobil, ki pa je oddaljena 3,5 kilometra.

Na voljo je 6 parkirnih mest za avtodome, kjer je omogočen tudi priklop na elektriko, vodo in odtok odpadne vode ter izpraznitev fekalij. Uporabnikom je na voljo tudi brezplačen dostop od interneta.

Cena uporabe postajališča za avtodome za cel dan je 10 €, omogočajo pa tudi krajše parkiranje samo za 6 ur, kar bodo izkoristili turisti za ogled Novega mesta. Tak postanek stane 4 €.

V poletnih mesecih je lokacija zanimiva za številne športnike, saj so tik ob PZA urejena teniška igrišča, lahko pa se odločite tudi za izlet s SUP desko ali kajakom po Krki. Na voljo so urejene tekaške in kolesarske poti.

Novo mesto z okolico je bogat z naravno in kulturno dediščino. Izstopajo predvsem Glavni trg, stolna cerkev Sv. Nikolaja, mestna hiša, cerkev Sv. Lenarta in Frančiškanski samostan, Šance - mestno obzidje, slikoviti Breg, reka Krka, ki daje prepoznavno podobo Novemu mestu in dolenjski pokrajini.

V bližnji okolici si lahko dan popestrite z obiskom Trške gore, vinske gorice z značilnimi zidanicami v katerih je moč poskusiti značilna lokalna vina vključno s Cvičkom, najbolj prepoznavnim vinom na tem koncu Slovenije. Vrh te gorice krasi romarska Cerkev Marijinega rojstva.

Ljubitelji pohodništva boste našli svoj prostor na Gorjancih, pogorju prepredenim s planinskimi potmi z najvišjim vrhom Dolenjske -Trdinovim vrhom (1178m). Med najbolj prepoznane turistične točke Dolenjske pa sodi Grad Otočec, s svojo idilično lego na otočku sredi reke Krke in njenih lehnjakovih pragov, vrhunsko kulinariko, ter s številnimi možnostmi aktivnega oddiha.