Nemčija je Istro uvrstila na zeleni seznam

Datum objave
Kategorija
Statistika

V petek, 5. marca, je nemški Inštitut Roberta Kocha objavi nov spisek varnih in rizičnih držav. Na zelenem seznamu so ob Finski tudi štiri hrvaške regije, med katerimi je turistično najbolj zanimiva Istra.

Inštitut Roberta Kocha je obvestil, da novi ukrepi pridejo v Nemčiji v veljavo v nedeljo, 7. marca.

Za "zelene" države in regije to pomeni, da ni več omejitev glede potovanja in da ob povratku ni potrebno v 10 dnevno karanteno in ni potrebno opravljati dodatnega testiranja.

Po novem bodo štiri hrvaške regije iz seznam rizičnih območij prestavljene na ta zeleni seznam varnih regij. To so:

-    Istrska županija

-    Krapinsko - zagorska županija

-    Bjelovarsko - bilogorska županija

-    Požeško - slavonska županija

Vse ostale regije npr. Kvarner, Dalmacija, Zagreb … še vedno ostajajo na seznamu rizičnih območij, zato je ob povratku iz teh območij potrebna karantena.

Na Hrvaškem so veseli, da je bila sprejeta taka odločitev, saj so nemški gostje najpomembnejši za njihov turizem. Odlična informacija je, da Nemčija tudi v letu 2021 upošteva regionalne epidemiološke razmere znotraj posamezne države.

Še vedno pa velja, da je pri potovanju v tujino potrebno upoštevati ukrepe tudi države, kamor potniki potujejo. Hrvaška za nemške potnike še vedno zahteva negativen PCR test ali pa potrdilo, da so že preboleli covid, vendar pa od tega ne sme biti več kot 90 dni.

Slovenija za Nemčijo še vedno rizična država

Nemčija je Slovenijo v celoti postavila na seznam rizičnih držav lani 1. novembra. Zaradi slabših epidemioloških razmer, pa je Nemčija konec januarja Slovenijo uvrstili na seznam držav z visoko incidenco tako kot npr. še Albanijo, Črno gor, BiH, Severno Makedonijo in Srbijo.

Za vstop v Nemčijo morajo slovenski  potniki imeti negativen test, kljub temu pa je obvezna tudi 10 dnevna karantena.​

Pravila vstopa na Hrvaško in povratka v Slovenijo >>