Slovenski kampisti izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem za sezono 2021

Datum objave
Kategorija
Statistika

Na spletni strani Avtokampi.si smo tudi letos pripravili izbor za Naj kamp Adria, kjer ste lahko glasovali za vaše najboljše kampe. V sklopu hrvaškega kamping kongresa, ki je potekal v Termah Tuhelj, smo podelili nagrade kampom, ki so prejeli največ glasov ljubiteljev kampiranja.

Letošnji zmagovalci v izboru za najboljše kampe iz Slovenije so River Camping Bled, kamp Kolpa iz Vinice, Glamping Ribno Bled in postajališče za avtodome Kostanjevica na Krki.

Največ glasov kampistov so na Hrvaškem dobili kampi Valkanela in Polidor iz Istre, Čikat in Rapoča s Kvarnerja in Straško ter Lupis iz Dalmacije. Med nudističnimi kampi gre prva nagrada v kamp Koversada, najlepše mobilne hišice pa imajo v kampu Aminess Maravea Resort.

Kamping sezona 2021 je bila odlična

Avtokampi.si je portal, ki združuje kampiste in ljubitelje aktivnih počitnic. Letno ga obišče skorajda 2 milijona uporabnikov, ki na enem mestu dobijo vse potrebne informacije o ponudbi kampov, pa tudi potovalne informacije vključno z aktualnimi covid ukrepi.

Letošnja kamping sezona je bila glede na epidemične razmere odlična. Zaradi covid ukrepov se je realno pričela šele junija in kampi po Sloveniji beležijo 1,8 milijona nočitev, kar je 22% več kot lansko leto. Skoraj polovica, kar 45%, je bilo domačih gostov, kar je posledica možnosti plačila kampiranja s turističnimi boni. Med tujimi gosti so na prvem mestu Nemci, sledijo Nizozemci in Čehi.

Hrvaški kampi so imeli še boljšo sezono in so do konca oktobra ustvarili 17,5 milijona nočitev, kar je 90% več kot lani. Slovenskih kampistov je bilo 24 % več kot lansko sezono, skupno so ustvarili 2,6 milijona nočitev, največ v Istri in Kvarnerju. S 7,5 milijona nočitvami so sicer na prvem mestu nemški kampisti, za slovenskimi na drugem, pa so na tretjem mestu s 1,7 milijona nočitvami gostje iz Avstrije.

Največ nagrad gre v kampe na Gorenjsko

Pokrovitelj letošnjega izbora za najboljše kampe je podjetje Adria Dom iz Črnomlja, ki je vodilni proizvajalec mobilnih hišic in glamping šotorov pri nas.

Večji kampi Slovenija

Med večjimi slovenskimi kampi je prvo nagrado prejel River Camping Bled, ki je osvojil drugo nagrado tudi v kategoriji mobilnih hišic. Gre za odličen kamp, ki deluje šele drugo sezono in navdušuje z bogato dodatno ponudbo kamor med drugim sodijo ogrevan bazen, kolesarski park in veliko otroško igrišče.

Na drugem mestu je kamp Bled, na tretjem pa kamp Menina iz Savinjske doline.

Manjši kampi Slovenija

Med manjšimi kampi, ki so zelo priljubljeni med gosti, ki si želijo mirnih počitnic, je prvo mesto osvojil kamp Kolpa iz Vinice. Lepo urejen kamp, kjer ponudbo dopolnjuje nekaj mobilni hišic in kolesarjem prijaznim glinenih sobic.

Na drugem mestu je kamp Big Berry v Primostku, kjer so letod uredili 30 kamping parcel ob reki Kolpi, na tretjem pa kamp Korita v zgornjem Posočju.

Najboljši glamping resorti Slovenija

V kategoriji najboljši glamping resort je prvo mesto osvojil letos prenovljeni Glamping Ribno. Manjšim lesenim hišicam na drevesih so dodali večje glamping hišice opremljene s savno in leseno kadjo z vročo vodo.

Na drugem mestu je glamping vasica z luksuznimi šotori Olimia Adria Village v Termah Olimia, na tretjem pa Herbal Glamping iz Ljubnega ob Savinji.

Postajališča za avtodome

Slovenija gostom z avtodomi nudi tudi postajališča za avtodome. Uporabniki so največ glasov podelili PZA Kostanjevica na Krki, kjer so pohvalili urejenost in odlično lokacijo, ki poleti nudi tudi uživanje ob reki.

Na drugem mestu je PZA Planica, na tretjem mestu pa PZA Bioterme.

Spisek najboljših kamping lokacij v Sloveniji po izboru ljubiteljev kampiranja

Večji kampi

1. mesto: River Camping Bled - lesce
2. mesto: Kamp Bled - Bled
3. mesto: Kamp Menina – Rečica ob Savinji
4. mesto: Kamp Šobec - Lesce
5. mesto: Kamp Adria - Ankaran

Manjši kampi

1. mesto: Kamp Kolpa - Vinica
2. mesto: Kamp Big Berry - Primostek
3. mesto: Kamp Korita - Soča
4. mesto: Kamp David - Malovše
5. mesto: Kamp Šenkova domačija - Jezersko

Glamping resort

1. mesto: Glamping Ribno - Bled
2. mesto: Glamping Olimia Adria Village - Podčetrtek
3. mesto: Herbal Glamping – Ljubno ob Savinji
4. mesto: Glamping Bloško jezero - Bloke
5. mesto: Glamping Eco resort pod Veliko planino

Postajališče za avtodome

1. mesto: PZA Kostanjevica na Krki
2. mesto: PZA Planica
3. mesto: PZA Bioterme – Mala Nedelja
4. mesto: PZA Koper
5. mesto: PZA Bukovniško jezero

Najboljši kampi na Hrvaškem

Na Hrvaškem imajo več kot 500 kampov in za razliko od Slovenije jih je skoraj 100 v kategoriji večjih kampov, ki lahko sprejmejo več kot tisoč gostov.

Večji kampi v Istri

Med velikimi kampi v Istri je zmagal kamp Valkanela iz Vrsarja, ki navdušuje z bogato dodatno ponudbo kampa od bazenov do animacije in športnih igral.

Druga nagrada gre v kamp Lanterna Premium Resort iz Poreča, tretja pa v kamp Aminess Sirena iz Novigrada.

Manjši kampi v Istri

Najboljši manjši kamp iz Istre je kamp Polidor iz Funtane, kjer so letos kamp povečali za skoraj polovico. Odlično urejene parcele, moderne sanitarije in novost mobilne hišice s privatnim ogrevanim bazenom in jacuzzijem.

Na drugem mestu je kamp Ulika iz Rovinja, ki navdušuje s kulinarično ponudbo, na tretjem pa kamp Lighthouse iz Savudrije.

Večji kampi na Kvarnerju

Kvarner je pri Slovencih zelo priljubljen, še posebno kampiranje na otokih. Prvo mesto je tudi letos osvojil kamp Čikat na Lošinju, ki vsako sezono pripravi kakšno novost pri urejenosti parcel, športnih igrišč ipd. Je tudi eden redkih kampov, ki je odprt celo leto.

Na drugem mestu je kamp Kovačine na Cresu, ki je zaradi lepe plaže zelo priljubljen pri družinah, tretje mesto pa je pripadlo kampu Ježevac Premium Resort s Krka.

Manjši kampi na Kvarnerju

Med manjšimi kampi je največ glasov prejel kamp Rapoča iz Nerezin na Lošinju, drugo mesto gre v kamp Mali v Baški in tretje v kamp Draga iz Moščeniške Drage.

Večji kampi v Dalmaciji

Med večjimi kampi v Dalmaciji si je nagrado za najboljši kamp prislužil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag, ki goste navdušuje z odlično animacijo. Na drugem mestu je kamp Kozarica iz Pakoštanov, na tretjem kamp Šimuni prav tako z otoka Pag.

Manjši kampi v Dalmaciji

Kamp Lupis s Pelješca je najboljši manjši kamp v Dalmaciji, na drugem mestu je kamp Slanica z otoka Murter in tretji moderno urejen kamp Ugljan na istoimenskem otoku.

FKK kampi Hrvaška

V kategoriji nudističnih kampov je največje število glasov prejel FKK kamp Koversada iz Vrsarja, na drugem mestu je kamp Kovačine in na tretjem kamp Valalta iz Rovinja.

Mobilne hišice Hrvaška & Slovenija

Ker so mobilne hišice vse bolj priljubljena oblika počitnic, smo nagrade podelili tudi v tej kategoriji. Prvo mesto gre za mobilne hiške v kampu Aminess Maravea Resort iz Novigrada, na drugo mesto so se uvrstile mobilne hišice v River Camping Bled, na tretjem pa hišice v kampu Čikat na Lošinju.

Spisek najboljših kampov na Hrvaškem po izboru ljubiteljev kampiranja

Večji kampi – Istra, Hrvaška

1. mesto: Kamp Valkanela - Vrsar
2. mesto: Kamp Lanterna Premium Resort - Vabriga
3. mesto: Kamp Aminess Sirena
4. mesto: Kamp Bijela Uvala - Poreč
5. mesto: Kamp Polari - Rovinj

Manjši kampi – Istra

1. mesto: Kamp Polidor - Funtana
2. mesto: Kamp Ulika - Rovinj
3. mesto: Kamp Lighthouse - Savudrija
4. mesto: Kamp Puntica - Funtana
5. mesto: Kranjski kamp - Premantura

Večji kampi – Kvarner

1. mesto: Kamp Čikat – Mali Lošinj
2.mesto: Kamp Kovačine - Cres
3. mesto: Kamp Ježevac Premium Resort - Krk
4. mesto: Kamp Aminess Atea resort - Njivice
5. mesto: Kamp Omišalj

Manjši kampi – Kvarner

1. mesto: Kamp Rapoča - Nerezine
2. mesto: Kamp Mali - Baška
3. mesto: Kamp Draga – Mošćenička Draga
4. mesto: Kamp Slamni - Klimno
5. mesto: Kamp Bor - Krk

Večji kampi – Dalmacija, Hrvaška

1. mesto: Kamp Straško - Novalja
2. mesto: Kamp Kozarica - Pakoštane
3. mesto: Kamp Šimuni - Pag
4. mesto: Kamp Adriatic - Primošten
5. mesto: Kamp Stobreč - Split

Manjši kampi – Dalmacija

1. mesto: Kamp Lupis - Pelješac
2. mesto: Kamp Slanica - Murter
3. mesto: Kamp Ugljan
4. mesto: Kamp Šibuljina - Stari
5. mesto: Kamp Terra Park Phalaris - Novalja

FKK kampi - Hrvaška

1. mesto: Kamp Koversada - Vrsar
2. mesto: Kamp Kovačine - Cres
3. mesto: Kamp Valalta - Rovinj
4. mesto: Kamp Ulika - Poreč
5. mesto: Kamp Solaris - Poreč

Mobilne hišice – Slovenija & Hrvaška

1. mesto: Aminess Maravea Camping Resort - Novigrad
2. mesto: River camping Bled - Lesce
3. mesto: Kamp Čikat – Mali Lošinj
4. mesto: Kamp Adria – Ankaran
5. mesto: Kamp Istra Premium Resort - Funtana