Na Rogli odpirajo leseno Pot med krošnjami Pohorje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Roglo poznamo kot odlično zimsko destinacijo, v zadnjih letih pa so poskrbeli za bogato ponudbo tudi v poletnih mesecih. V petek, 20. septembra, bodo ob 14. uri odprli novo zanimivost - Pot med krošnjami Pohorje.

Rogla je priljubljena destinacija tudi pri avtodomarjih, saj so lani prenovili postajališče za avtodome, ki sedaj čez celo leto nudi popolno oskrbo avtodoma.

PZA Rogla je urejeno v bližini smučišča, tako da je v zimskem času odlična lokacija za vse smučarje in tekače na smučeh, v ostalem času pa je priljubljena lokacija tudi za pohodnike in kolesarje.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

V petek, 20. septembra, bodo na Rogli odprli že kar nekaj časa napovedovano turistično atrakcijo – Pot med krošnjami Pohorje.

Gre za 1 km dolgo leseno pot, ki turiste vodi skozi gozd na višini 20 m nad tlemi. V sklopu poti je tudi leseni stolp višine 37 metrov od koder bo lep pogled na celotno okolico. V planu je tudi še izgradnja tobogana, ki bo omogočal zabavno spuščanje s stolpa, kar pa je predvideno v naslednjem letu.

Z izgradnjo poti mer krošnjami želijo na Rogli privabiti še več ljudi, da prosti čas preživijo v naravi.

Ob odprtju Poti med krošnjami Pohorje bodo pripravili delavnice, igre in ustvarjalnice, ki bodo na voljo prvi vikend ob odprtju in sicer v petek 20.9. med 14. in 16. uro, v soboto ter nedeljo (21. - 22.9.) pa med 10. in 11. ter 14. in 16. uro:

- poslikava obraza na temo pohorskih rastlin ali živalic

- igre z navdihom v okoliški naravi

- delavnica kako posejati drevo

- šov in delavnica: žongliranje s storži.

Pot med krošnjami Pohorje bo odprta čez celo leto (razen 1.11. in 24.12.), tako da jo bodo lahko obiskali pohodniki poleti in tudi smučarji v zimskem času. Locirana je v bližini samega postajališča za avtodome.

Lesena pot je urejena tako, da ni nobenih ovir in je primerna tudi družine z majhnimi otroki v otroških vozičkih in za invalidne osebe v invalidskih vozičkih. Kužkom pa žal vstop na pot med krošnjami ni dovoljen. Za njih so pred vhodom uredili pasje hiške, kjer lahko počakajo med vašim sprehodom.

Na poti bo več izobraževalnih postaj namenjenih spoznavanju okoliških živali in rastlin, za popestritev pa bodo poskrbele adrenalinske točke urejene na poti do stolpa.

Cena obiska poti med krošnjami bo 10 € na osebo, družinska vstopnica pa 25 € in vključuje dva odrasla in dva otroka. Doplačilo za dodatne otroke pa 7 €. Za skupine in invalidne osebe so pripravili dodatne popuste.

Več o turistični ponudbi Rogle izveste na - www.rogla.eu