Prideš za vikend z avtodomom v Krško in Brestanico?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Po mesecu in pol lahko zopet obiskujemo skrite kotičke po Sloveniji. Zakaj ne bi izkoristili sončen vikend in z avtodomom obiskali Krško in Brestanico?

Krško je avtodomom prijazna občina, turiste pa vabijo številne kulturne znamenitosti in naravne posebnosti. Raziskujte jih lahko kar s kolesom, ob tem pa se ustavite na sončnih terasah lokalov in restavracij, ki ponujajo krožnike bogate z okusi lokalno pridelane hrane ter vrhunska vina.

Vsa parkirišča za avtodome v občini Krško so brezplačna, kar je razlog več, da letos z avtodomom obiščete Posavje. Krško je zanimivo tudi samo za vikend, ko si lahko ogledate stari del mesta in katero od znamenitosti. V soboto dopoldne obiščite Tržnico Videm v centru Krškega, kjer lahko kupite sveže domače pridelke od jagod do zelenjave in mesnih ter mlečnih izdelkov. Drugi dan pa se s kolesom odpeljete do Brestanice na ogled gradu Rajhenburg (5km).

Objavljamo nekaj namigov za parkiranje avtodoma in oglede v Krškem in okolici. Odločite se lahko tudi za eno od urejenih pohodniških poti npr. Pot trapistov, Pot štirih slapov, Čebelarsko - vinogradniška pot ali pa za izlet izberete eno od raznolikih kolesarskih poti.

PZA lokacija: Ribnik Mačkovci

Postajališče za avtodome je urejeno na makadamskem parkirišču pri ribniku. Omogočen je priklop na elektriko, vodo, izpust odpadne vode in WC kaset.

Ljubitelji ribolova lahko v idiličnem okolju lovijo številne vrste sladkovodnih rib. Kulinarično razvajanje na zunanji terasi v prijetnem okolju narave pa ponuja Gostilna Ribnik, kjer vas pogostijo z ribjimi in drugimi okusnimi jedmi ter vini Bizeljsko - Sremiškega vinorodnega okoliša. Od tu se lahko s kolesom odpravite na grad Rajhenburg (odprto od torka do petka med 12. in 18., sobota in nedelja 10 - 18h), kjer si lahko ogledate različne razstave, med drugim tudi o življenju in delu menihov trapistov. 

PZA lokacija: Gostilna Pečnik

Parkirišče za avtodome je urejeno na asfaltni podlagi in ne nudi oskrbe. Nahaja se pod mogočnim gradom Rajhenburg neposredno ob reki Savi .

S kolesom se lahko odpravite na kolesarjenje ob Savi ali okoli Brestanice. Pri zlatem olimpijcu Primožu Kozmusu v Klubu pod lipo je na voljo čudovita zunanja terasa v senci mogočnih lip. Ogledate si lahko grad Rajhenburg in mogočno baziliko Marije Lurške. Neposredno zraven postajališča je na voljo terasa Gostilne Pečnik - poznani so po odličnih kosilih in vrhunskem vinu iz lastnih vinogradov.

PZA lokacija: stadion Matije Gubca

Parkirišče za avtodome nudi asfaltno podlago, žal pa zaenkrat ne nudi oskrbe.

Lokacija je odlično izhodišče za potep v staro mestno jedro, kjer si lahko ogledate Mestni muzej Krško (odprto od torka do sobote med 12. in 18.) in Galerijo Krško (odprto od torka do sobote med 12. in 18.). S kolesom se lahko odpravite na doživetje vzdolž reke Save, kjer lahko občudujete bogat rastlinski in živalski svet. Za kosilo izberite sončno teraso Gostilne Kunst, ki nudi jedi iz krškopoljca in se posladkajte z domačimi tortami v Kavarni in slaščičarni sladka zapeljivost.

PZA lokacija Krško - staro mestno jedro

Parkirišče za avtodome nudi asfaltno podlago, vendar je brez dodatne oskrbe.

V samem središču starega mestnega jedra Krško je lokacija idealna za sprehod po Mestnem parku in Gaju zaslužnih občanov.  Obiščite Mestni muzej Krško in Galerijo Krško, osvežite se sladoledom v Slaščičarni Jagoda in se sprostite ob večerji na terasi Pivnice Apolon.

Za vse ostale namige za oglede in aktivnosti obiščite spletno stran >> www.visitkrsko.com