Kranjska Gora – sprememba sistema parkiranja za policijo in parkiranja za avtodome

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Kranjski Gori so konec decembra uvedli plačevanje parkirišča za policijo, ki je namenjeno osebnim vozilom in avtobusom, na parkirišču pod smučiščem pa je po novem dovoljeno parkiranje avtodomov samo med 7. in 24. uro.

Parkirišče za policijo je po novem plačljivo​

Občina Kranjska Gora je obvestila, da je od 23. 12. 2023 dalje, postalo plačljivo parkirišče za policijo. Tako so po novem vsa parkirišča v Kranjski Gori za obiskovalce plačljiva.

Parkirišče za policijo se je dodatno uredilo, postavile so tudi stopnice za lažji dostop do smučišča. Na parkirišču je prostora za 200 osebnih vozil in 15 avtobusov, v primeru snega in hladnega vremena, pa lahko parkirišče še razširijo za 150 vozil na sosednjo parcelo.

Po novem se parkiranje osebnih vozil in avtobusov plačuje, parkiranje avtodomov pa na tej lokaciji ni dovoljeno. Cene parkiranja:

- 1 ura parkiranja za osebna vozila 1 €

- celodnevno parkiranje osebnih vozil 7 €

- celodnevno parkiranje avtobusov 20 €.

Parkirnino je mogoče plačati na parkomatih, ki se nahajajo pri uvozu na parkirišče, ali preko aplikacije Easypark ali preko SMS sporočila.

Parkiranje avtodomov v Kranjski Gori

Pod smučiščem Kranjska Gora je že nekaj let urejeno parkirišče za avtodome (lokacija parkirišče Žičnica 2), kjer je bilo do sedaj dovoljeno parkiranje za 24h. Glede prenočevanja bilo nekaj težav, ker občinski odlok o javnem redu in miru prepoveduje prenočevanje na javnih prometnih površinah.

Po novem odloku, ki velja od 23.12. 2023, pa je parkiranje avtodomov na javnem parkirišču pod smučiščem dovoljeno samo med 7. in 24. uro. Cena parkiranja avtodoma ostaja nespremenjena 12 €.

Celodnevno parkiranje avtodomov je tako zaenkrat omogočeno na bližnjem privatnem parkirišču Smučišče Kranjska Gora (parkirišča Janez), ki je locirano na Borovški cesti med smučiščem in policijo oz. nasproti Intersport Bernik. Cena celodnevnega parkiranja je 18 €.

Dnevno parkiranje med 7. in 22. uro je za avtodome dovoljeno tudi na parkirišču Pišnica, cena parkiranja pa je 10 €.

Parkiranje avtodomov je omogočeno tudi na urejenem camper stop v Planici, kjer je cena 24h parkiranja 15 €. Omogočena je oskrba z elektriko (0,50 €/kWh), vodo, izpust, imajo pa tudi urejene manjše sanitarije.

V Gozd Martuljku (5 km od Kranjske Gore) je čez celo leto odprt tudi kamp Špik, kjer je gostom z avtodomi na voljo vsa oskrba in ogrevane sanitarije, v bližnjem hotelu pa imajo tudi notranji bazen in wellness. Cena zimskega kampiranja za 2 osebi na parceli z elektriko je 38 €, doplača se prijava in taksa.

V Kranjski Gori pa imajo že nekaj časa zgrajen camper stop na lokaciji pri casinoju Korona, ki pa je zdaj še vedno zaprt zaradi pridobitve vseh potrebnih dovoljenj. Po zadnjih informacijah iz občine, naj bi bila ta lokacija kmalu ponovno odprta in na voljo avtodomarjem, cena parkiranja za 24 ur pa bo 12 €.