Kateri kampi omogočajo kopanje v ogrevanih bazenih

Datum objave
Kategorija
Statistika

Številni kampi imajo bazene, ker pa je vse bolj priljubljeno kampiranje tudi spomladi in jeseni, smo preverili, kateri kampi po Sloveniji in na Hrvaškem imajo bazene z ogrevano vodo.

Bazeni so v zadnjih letih postali zelo priljubljeni oz. skorajda obvezna oprema vsakega malo boljšega kampa. Ker nas kampisti velikokrat sprašujete po kampih, ki že aprila in maja omogočajo kopanje, smo preverili, kje imajo bazene z ogrevano vodo.

Hitre povezave - spisek kampov z bazeni / spisek kampov z ogrevanimi bazeni​

Slovenski kampi z ogrevanimi bazeni

V Sloveniji ogrevane bazene najdemo predvsem v termalnih kampih, ki običajno delujejo čez celo leto in gostom v ceni kampiranja nudijo tudi kopanje.

Tako lahko v toplih bazenih uživate v kampih Terme Čatež, Terme 3000, Terme Lendava, Terme Ptuj, Terme Banovci in Terme Olimia. Vsi ti kampi so odprti čez celo leto in nudijo notranje bazene in zunanje bazene.​

Lani odprt River kamp Bled ima si ogrevan bazen na okoli 22 - 23 °C, vendar pa so noči na Gorenjskem premrzle, da bi bilo možno kopanje že spomladi ob odprtju kampa ali pa potem jeseni.

V sklopu Bioterm je urejeno postajališče za avtodome, omogočajo pa tudi bivanje v mobilnih hišicah in glamping šotorih. PZA imajo urejen tudi v Thermana Laško in Termah Snovik.

V kampu Adria v Ankaranu gostom nudijo kopanje v wellness centru, kjer je tudi notranji bazen z morsko vodo, zunanji bazen pa ni ogrevan.

Manjši notranji bazen z ogrevano vodo imajo tudi v mini kampu oz. postajališču za avtodome Štrk - Lovenjakov dvor v Prekmurju.

Večji plavalni zunanji bazen z ogrevano vodo je tudi v kampu Radovljica, v kampu Ajdovščina pa imajo manjši notranji bazen, ki je za goste kampa odprt od aprila in oktobra, v poletnih mesecih pa deluje zunanji bazen, ki pa ni ogrevan.

Kamp Špik v Gozd Martuljku sicer nima bazena, je pa tik ob kampu hotel Špik, kjer je urejen wellness z notranjim bazenom in savnami, ki je odprt tudi za zunanje goste.

Novost je tudi urejeno parkirišče za avtodome v sklopu Term Paradiso - Dobova, kjer potem gostom omogočajo kopanje v notranjih in zunanjih ogrevanih bazenih in uživanje v savnah.

Hrvaški kampi z ogrevanim bazenom

Na Hrvaškem imamo že 91 kampov, ki imajo urejene bazene, od tega pa jih ima skorajda 30 urejeno tudi ogrevanje, tako da je možno kopanje tudi izven poletne sezone. Objavljamo spisek kampov z ogrevanimi bazeni.

Najnovejši kamp, ki ima ogrevan bazen, je San Servolo v Bujah, kjer je tudi lepo urejen wellness s savnami in masažami. Odlične ogrevane bazene imajo tudi v kampu Lanterna, še bolje pa je v kampu Istra Premium, kjer je možno kopanje že v začetku aprila in tudi za krompirjeve počitnice.

Konec junija 2023 pričakujemo otvoritev kampa Banki Green istrian Village v bližini kraja Tinjan v notranjosti Istre. V kampu bodo imeli ogrevan zunanji bazen, tudi nekaj mobilnih hišic bo imelo privaten bazen z ogrevano vodo.

Z dobrim ogrevanjem bazena se lahko pohvalijo tudi v kampih na otoku Krk - kampi Ježevac, Krk Premium  in Baška imajo ogrevan manjši bazen, kjer ima voda 25 - 26 °C.

Podobno ima urejen bazen tudi kamp Kovačine na Cresu, ki pa se običajno odpre šele od konca maja do septembra, z odličnim bazenskim kompleksom z ogrevano vodo se lahko pohvali tudi kamp Zaton pri Zadru.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Istri

Kamp San Servolo - Buje je v letu 2021 odprt nov butični kamp, ki ima ogrevan zunanji bazen in wellness s savnami (že v ceni kampiranja) - bazen je odprt tudi v zimskem času, gostom kampa pa je na voljo tudi notranji bazen v zgradbi, ki je od kampa oddaljena 100m.

V kampu Lanterna - Poreč so ogrevani samo gornji bazeni na desni strani kampa, pri naselju mobilnih hišic Maro, kjer so tudi otroška igrala, in pri novem naselju hišic Punto Blu. Bazeni se ogrevajo na cca 25 - 28 °C.

Kamp Polidor - Funtana ima dva manjša bazena, voda pa se samo dogreva na cca 22 - 23 °C, tako da je možno kopanje od maja do septembra. Novost so ogrevani manjši bazeni pri mobilnih hišicah, ki bodo pozimi zaščiteni s kupolami, tako da bo tudi takrat možno kopanje.

Kamp Istra - Funtana je bil v zadnjih letih prenovljen in ima moderen vodni park Aquamar z bazeni in tobogani. Voda v bazenih je ogrevana - v večjih bazenih na 26 - 28, v otroških bazenih na 27 - 30 °C.

Kamp Banki Green Istrian Village - Tinjan odprt od konca junija 2023 bo imel ogrevan zunanji bazen in ogrevane privatne bazene pri mobilnih hišica.

Kamp Valalta - Rovinj je kot edini FKK kamp na Hrvaškem opremljen z ogrevano vodo v enem od bazenov, ima pa tudi manjši wellness center z notranjim bazenom.

Kamp Val Saline - Rovinj - nov manjši bazen z ogrevano vodo, ki je urejen v neposredni bližini wellness centra in naravne lagune.

Kamp Porton Hideouts - Rovinj je prenovljen in ob nekaterih mobilnih hišicah imajo tudi bazene, kjer je ogrevana voda.

V kampu Mon Perin je v ponudbo dodal Paleo park z bazeni, ki so odprti do sredine maja do sredine septembra. Ti sicer niso ogrevani, je pa ogrevan manjši bazen - jacuzzi, ki je urejen ob bazenih. Jeseni 2023 planirajo z odprtjem novega wellnessa, ki bo imel tudi notranji bazen in savne.

Kamp Bi Village v Fažani ima v bazenskem sklopu en bazen z vodo, ki je dogrevajo na približno 21 - 22 °C.

Kamp Marina pri Labinu ima ogrevana dva manjša bazena - z bolj globoko vodo in pogledom na morje ter otroški bazen v osrednjem delu kampa, kjer je tudi manjši tobogan.

Kampi z ogrevanimi bazeni na Kvarnerju

Kamp Krk ima dva bazena in tudi nekaj vodnih igral ter dva tobogana  - spodnji bazen pri restavraciji ima vodo ogrevano na 26 - 28 °C

Kamp Ježevac ima dva bazena, ki sta odprta od aprila do oktobra, vodna igrala in dva manjša tobogana - vodo ogrevano na 26 - 28 °C, manjši zgornji in del s tobogani pa na 22 - 23 °C.

V kampu Baška so zgradili dva bazena in dva manjša tobogana - plavalni in otroški in oba imata ogrevano vodo na 26 - 28 °C.

Kamp Glavotok ima manjši bazen pri restavraciji, kjer se voda dodatno ogreva na 22 - 25 stopinj.

Kamp Slamni v Klimnem je letos dobil nov bazen, vendar voda v njem ni bo ogrevana, ima pa ogrevan zunanji jacuzzi.

Kamp Kovačine na otoku Cres ima dva nova bazena v gornjem delu kampa, ki imata ogrevano vodo na 25 - 27 °C. Bazen je odprt od sredine maja do sredine septembra.

Kamp Padova na otoku Rab ima od dva manjša bazena z ogrevano vodo na 26 - 27 °C.

Na Rabu ima ogrevan bazen tudi kamp Lando Resort.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Dalmaciji

Kamp Terra Park Phalaris - Novalja na otoku Pag ima na desni strani kampa moderne mobilne hišice in nekatere imajo tudi privaten bazen z ogrevano vodo.

V okolici Zadra ima ogrevano vodo v bazenih kamp Zaton Holidays Resort, ki nudi tudi otroški vodni park z igrali. Voda je ogrevana na 25 - 27 °C.

Nov kamp Falkensteiner Premium Zadar ima tudi zunanje bazene, vendar pa niso ogrevani. Ogrevan je le manjši bazen v sklopu wellnessa v kampu, ki pa je namenjen samo odraslim. Bazen v bližnjem hotelu je na voljo ob doplačilu oz. je brezplačen za goste kampa samo v zimskem času (oktober - april).

Manjši kamp Odmoree v vasici Rtina na poti proti Pagu pa ima ob lokalu tudi manjši bazen z ogrevanjem, ki je odprt od maja do oktobra, prav tako ima manjši bazen tudi kamp Arcadia v Privlaki.

Kamp Ugljan je nov kamp na otoku Ugljan, ki ima manjši bazen z ogrevano vodo, ki je bolj kot plavanju namenjen uživanju.

V kampu Krka pri Skradinu, ki je odlično izhodišče za ogled slapov reke Krke, imajo manjši ogrevan bazen.

Kamp Bunja na otoku Brač je prvi v tem delu hrvaške obale, ki  omogoča tudi kopanje v manjšem bazenu, kjer dogrevajo vodo na cca 24 °C. Bazen je odprt od sredine maja do sredine septembra.

Termalni kampi na Hrvaškem

Imajo pa na Hrvaškem tudi tri termalne kampe. Najnovejši je kamp Terme Jezerčica, kjer imajo ob parcelah in mobilnih hišicah tudi moderno urejene sanitarije. Kamp je odprt čez celo leto, gostom pa nudijo notranje bazene, zunanji pa so odpri od sredine aprila do konca septembra.

Kamp Vita - Terme Tuhelj je bil v zadnjih letih prenovljen in je sedaj odprt čez celo leto. V ponudbo so dodali tudi najem mobilnih hišic z manjšim wellnessom in bazenom pred hišicami. V sklopu term gostom kampa nudijo neomejeno kopanje tudi v notranjih bazenih, kjer je več bazenov, otroška igrala in tudi en večji tobogan.

Kampi z ogrevanimi bazeni v Italiji

Kamp Sabbiaodo, Lignano - v kampu imajo več bazenov s tobogani in trije bazeni imajo tudi ogrevano vodo

Kamp Punta Spin, Gradež - v kampu imajo tri bazene in enega lahko dodatno ogrevajo in tudi pokrijejo.

Kamp Cavallino, Benetke - zunanji bazeni v kampu niso ogrevani, imajo pa wellness Panta Rei Spa z notranjim bazenom in savnami, ki pa je v sezoni namenjen samo odraslim osebam. V času predsezone, ko zunanji bazeni še niso odprti, je dovolje vstop v wellness tudi družinam, vendar je potrebno za kopanje doplačati.