Kampiranje in glamping ob reki Kolpi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Reka Kolpa je odlična kamping destinacija, saj na več kot 118 km dolgi poti od Osilnice do Metlike nudi kar 17 različnih lokacij, kjer je možno kampirati, najeti mobilno hišico in uživati v glamping hiški ali glamping šotoru.

kampiranje - reka Kolpa

Kampiranje ob Kolpi pomeni dopust v zeleni naravi, kjer bodo otroci v poletnih mesecih uživali v kopanju v topli Kolpi, veslanju na SUP deskah, kanujih in rafting čolnih. Kolpa je mirna reka z nekaj manjšimi brzicami in slapovi v gornjem in srednjem delu, tako da je tam primerna tudi za varen družinski rafting z otroki.

Ob Kolpi je vsako leto več urejenih in označenih poti za kolesarjenje in pohodništvo. Zanimiva je kolesarska pot Kolpa e-bike od Metlike do Starega trga in 10 km dolga pešpot od Radencev do Damlja, priporočamo obisk Krajinskega parka Lahinja, razglednih točk Kozice in Sodevska stena, ki razkrijeta prekrasen pogled na dolino reke Kolpe.

Številni nas sprašujejo kako je z zaščitno ograjo ob Kolpi. Na nekaterih delih je te ograje več, ponekod pa je sploh ni. V kampih, kjer so postavili panelno ograjo, npr. v Vinici, Gribljah in Krasincu, je ta zelene barve, tako da gostov bistveno ne moti, dostop do reke pa je omogočen skozi vrata. Kar nekaj kampov pa ograje sploh nima, kot npr. Kanu kamp v Radencih ali pa je ta postavljena za sam kamp, tako da ne moti gostov.

Kampe ob reki Kolpi smo obiskali s spodnje strani oz. od vzhoda do zahoda, kjer je reka najbolj mirna, ob klasičnih kampih pa je tudi nekaj glamping ponudbe. Najprej bomo predstavili kampe, ki jih najbolj poznamo in nudijo popust na Avtokampi kamping kartico, ki jo lahko brezplačno naročite na naši spletni strani.

Partnerski kampi ob reki Kolpi

Kamp Bela krajina – Podzemelj

Največji družinski kamp ob reki Kolpi, prejemnik znaka Ecocamping, ki je bil v zadnjih letih deloma prenovljen in ima novo urejene kamping parcele za avtodome in prikolice ter nov velik sanitarni objekt. Izboljšali so ponudbo najema koles, tako da sedaj nudijo tudi najem električnih koles in kolesarske ture.

Pohvaliti je potrebno bogato dodatno ponudbo, ki vključuje adrenalinski park, športna in otroška igrišča in možnost najema SUP desk in kanujev, prostori za piknike ter tudi brezplačne otroške delavnice. V kampu se nahaja tudi prijetna letna restavracija.

Šotoristom so namenjene senčne parcele v prvi vrsti ob reki, osrednji del pa je rezerviran za goste v romantičnih glamping keltskih hišicah pokritih s slamo, kjer je na voljo tudi wellness kotiček, družine pa se pogosto odločijo za najem mobilnih hišic. Na voljo so manjše mobilne hiške Suite in večje mobilne hišice Comfort, v katerih lahko počitnikujeta tudi dve družini.

Na Avtokampi kamping kartico nudijo 3% popust na kampiranje. Več o kampu Bela krajina - Podzemelj >>

Kanu kamp – Srednji Radenci

Lepo urejen kamp, ki gostom pod starimi sadnimi drevesi nudi prostor za šotore, nekaj parcel pa je primernih tudi za avtodome in prikolice.

Posebnost Kanu kampa je Eko vasica Rinčica z lesenimi glamping hišicami, ki jih lahko najamete. Na voljo sta dva tipa – manjše hiške za 2-3 osebe in večje za 4 osebe, opremljene s pograd ležiščem. Vse hišice imajo tudi svoj hladilnik in zunanjo sedežno garnituro. Gostom v kampu in glampingu nudijo tudi zajtrk.

Ob večerih v kampu zakurijo ogenj, gostom je na voljo piknik prostor s klopmi in mizami, v kampu pa deluje tudi lokal. So glavni »prevozniki« z rafting čolni in kanuji po Kolpi. V Kanu kampu imajo pravi SUP center na Kolpi z možnostjo najema več kot 30 različnih desk za veslanje stopje, na voljo pa je tudi najem električnih koles. Za goste pripravijo vodene kolesarske izlete, joga delavnice, novost pa je meditacijski park - nebeški labirint ob Kolpi. Otroci se bodo v kampu razveselili igral in mini živalskega vrta z domačimi živalmi, imajo pa tudi alpake, nanduje, emuje, himalajske kozice ...

Iz kampa je direkten dostop do Kolpe, 200m od kampa pa je pri jezu in starem mlinu lepo urejena prodnata plaža primerna tudi za otroke. Od jeza navzgor je Kolpa odlična za veslanje na SUP deskah.

Na kamping kartico nudijo od 10 do 20% popust na kampiranje in tudi na rafting. Več o Kanu kampu in raftingu na Kolpi >>

Kanu kamp - Kolpa

Kamp Kolpa – Vinica

Lepo urejen kamp čisto na koncu Vinice (zavijete tik pred mejnim prehodom levo). Parcele tik ob reki so namenjene stalnim gostom, v osrednjem delu pa je kar nekaj senčnih parcel primernih tako za postavitev šotora kot tudi za prikolice in avtodome. Sanitarni objekt je nekaj posebnega, saj je unikat iz kombinacije lesa, naravnega kamna in keramičnih mozaikov.

Odločite se lahko za najem mobilnih hišic – novejše so večje (32m2) in so opremljene tudi z veliko teraso, manjše hišice pa so starejše in so dovolj velike za 4 osebe. Za tiste, ki v kamp pridejo brez kamping opreme, so na voljo tudi prijetne sobice narejene iz gline. Prostora je za 2 – 3 osebe, v njih pa najraje prespijo kolesarji.

V kampu je tudi lokal, kjer nudijo tudi hrano z žara, kljub temu pa je v kampu ob večerih mir, saj lastnika ne pustita hrupa, ki bi motil ostale goste kampa.

Gostom na Avtokampi kamping kartico nudijo 10% popusta. Več o kampu Kolpa v Vinici >>

PZA Benetič – Vinica

Ob robu Vinice, tik ob Kolpi je urejeno postajališče za avtodome Benetič z vso potrebno oskrbo. Prostor je lepo urejen ob 150 let starem še delujočem mlinu.

Ob postajališču je urejen lokal, kjer nudijo tudi nekaj hrane, ob predhodnem naročilu pa pripravijo tudi jedi izpod peke.

Gostom z našo kamping kartico nudijo 10% popust v primeru vsaj 2 nočitev. Več o edini camper stop lokaciji ob Kolpi >>

kampiranje ob reki Kolpi

Kamp Lovšin – Križevska vas

Kamp Lovšin je manjši kamp, samo 2 km oddaljen od Metlike. Ob Kolpi je urejen prostor za šotoriste, sicer pa je prostor za kampiranje urejeno še na dveh travnikih v bližini reke.

V kampu omogočajo najem dveh velikih in lepih glamping šotorov, opremljenih z zakonsko posteljo in mini kuhinjo, pohvalijo pa se lahko tudi s prenovljenimi sanitarijami.

Avtokampi kamping kartica prinaša 10% popust v primeru 2 kamping ali glamping nočitev. Več o kampu Lovšin >>

kamp Loviš - reka Kolpa

Glamping Malerič – Dragatuš

Turizem Malerič je sicer od Kolpe oddaljen 10 km, vendar s ponudbo zelo povezan z reko in Belo krajino. Gostom nudijo štiri prekrasne glamping hišice za 4 – 6 oseb, ki so postavljene na plato, tako da imajo gostje s terase prekrasen pogled na travnike.

Glamping hiške imajo dve spalnici, kopalnico in popolnoma opremljeno kuhinjo z dnevnim prostorom, tako da so zelo primerne za družine z otroki. V ločenem objektu so na voljo tudi apartmaji za 2 – 5 oseb.

Gostom glampinga je v poletnih mesecih na voljo kopanje v naravnem ribniku urejenem tik pred hišicami, lahko pa uživajo tudi v wellnessu, ki je urejen v apartmajski hiši oddaljeni 150 m. Wellness vključuje notranji bazen, savno in jacuzzi.

Gostom z Avtokampi kamping kartico nudijo od 20 do 50% popust – odvisno od termina bivanja. Več o Glamping Malerič >>

Ostali kampi & glampingi od Metlike do Kostela

Glamping Big Berry - Primostek

Nekoč priljubljeno kopališče s kampom je pred leti zamenjalo lastnika in spremenila se je tudi ponudba. Gostom omogočajo najem mobilnih hišic postavljenih v bližini Kolpe. Ker gre za zelo ekskluzivno glamping ponudbo je na voljo le 7 hišic za 2, 4 ali 6 oseb, ki imajo na terasi tudi jacuzzi. Gostom zajtrk ponudijo kar v košari, ki jo prinesejo na teraso hišice.

V sklopu glampinga je tudi skupen prostor, kjer ob večerih zakurijo ogenj, pripravljajo pa tudi različne dogodke za zaključene skupine in team building za podjetja.

Kamp Krasinec

Samo dober kilometer od Podzemlja najdemo manjši kamp Krasinec, ki deluje šele nekaj let. Na voljo je okoli 20 parcel urejenih med brezami, dodatno pa je toliko parcel namenjenih tudi stalnim gostom.

Je prvi kamp ob Kolpi z bazenom. Ta je sicer manjši, ampak je posebnost tako kot prvi pedalini na Kolpi, ki jih gostje lahko najamejo. Urejeno je manjše otroško igrišče, za skoke v reko je urejen pomol, na samem nabrežju pa deluje tudi gostinski lokal.

Glamping Kolpa resort

Ne leži ob reki, od katere je oddaljen dobrih 500m, ima pa manjše naravno kopališče, tako da gostje v vsakem trenutku lahko uživajo v vodi.

Na voljo so trije večji glamping šotori, ki so popolnoma opremljeni z lastno kuhinjo, kopalnico in dvema spalnicama. Dodatno so na voljo tudi lesene hišice urejene v belokranjskem stilu, kjer lahko prespijo 4 osebe. Vsak hišica ima tudi manjšo teraso, mini kuhinjo, sanitarije pa so urejene v skupnem objektu.

Kamp Pezdirc Griblje

Mini kamp, ki je bolj znan po kopališču in restavraciji. Namenjen je le šotoristom, za katere nudi kampiranje na prostoru ob sami Kolpi. Sanitarije so po novem urejene v montažnem objektu ob lokalu.

Med tednom mirna lokacija, nekoliko bolj glasno pa je za vikende.

Kamp Jankovič Stari pod – Adlešiči

Kombinacija kampa in tradicionalnih lesenih hišic z dodatno gostinsko ponudbo tik ob Kolpi, tako da sem radi zahajajo malce mlajši, ki imajo radi nekaj več zabave. Še posebej to velja za poletne vikende.

Lokacija kampa je ob kopališču ob urejenem jezu Tržokov slap. Kamping prostor je raven in urejen na travniku tik ob Kolpi. Gostom je na voljo tudi prostor z žarom, nekaj igral, igrišče za odbojko na mivki ter seveda možnost najema kanujev. Sanitarije so v zadnjih letih prenovili.

Za vse, ki potrebujejo malce več udobja med spanjem, omogočajo najem lesenih hišic za 2 osebi - Vile Kolpjanke, ki so narejene iz domačega lesa. Vsaka hišica ima tudi manjšo teraso in sedežno garnituro in dva ležalnika.

Krone Kolpa Heaven – Dolenjci

Naselje mobilnih hišic, ki je od Adlešičev in reke Kolpe oddaljen 2 km. Gostom nudijo tri večje lesene mobilne hišice narejene v belokranjskem stilu. Dve hišici sta opremljeni z dvema spalnicama, ena pa je večja in ima kar tri spalnice, tako da lahko udobno prespi tudi do 6 odraslih oseb.

Novost je manjša hiška za 2 osebi urejena v stilu Kremenčkovih, na voljo pa je tudi večja apartmajska hiša za skupine od 8 – 10 oseb.

Kamp Katra – Vinica

Srednje velik kamp, ki gostom ob uživanju ob reki Kolpi nudi tudi nekaj športnih aktivnosti, saj ima urejena igrišča za odbojko na mivki, nogomet, košarko in namizni tenis.

Ob kampiranju na travniku nudijo tudi najem ene mobilne hišice za 4+1 osebo postavljene tik ob Kolpi.

Kamp Madronič – Stari trg ob Kolpi

V sklopu zelo znane gostilne Madronič je urejen manjši prostor za postavitev šotorov, omogočajo pa tudi spanje na seniku. Tukaj je na Kolpi urejen jez, tako da je možno kopanje, veslanje, urejena je tudi manjša prodnata plaža za otroke.

Kamp Muhvič – Stari trg ob Kolpi

Srednje velik obkolpski kamp, ki je zaradi lahkega dostopa primeren tudi za avtodome in prikolice. Kar nekaj je stalnih gostov – pavšalistov, vendar je še vedno dovolj prostora tudi za ostale goste.

V kampu so uredili otroško igrišče, pod kozolčkom je na voljo skupen prostor s klopmi, mizami in hladilniki. Omogočajo tudi najem kanujev.

Kamp Konda – Dol

Manjši kamp, ki ima nekaj prostora za postavitev šotorov, sicer pa je večina gostov stalnih oz. pavšalistov.

Kamp Žaga – Kostel

Kamp Žaga je prvi kamp na poti od Fare proti Vinici in je od Kostela oddaljen 1 km. Gre za manjši in cenovno ugoden kamp, ki nudi predvsem mirne počitnice, saj je malce oddaljen od ceste, do reke Kolpe pa je 150 metrov.

Lokacija kampa je zelo primerna za obisk gradu Kostel ali rafting po gornjem delu Kolpe od Osilnice naprej. Žal na tistem delu ni kampa, tako da je kamp Žaga najboljša izbira.