Kampiranje na Krku – kamp Glavotok vabi na senčne parcele

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Krk je zelo priljubljen pri kampistih, saj ima nekaj odličnih kampov med katerimi je tudi kamp Glavotok. Je eden redkih kampov, ki leži na zahodnem delu Krka, ki je znan kot naravna zaščita pred burjo. Parcele imajo odlično senco hrastovih dreves, omogočajo tudi najem mobilnih hišic. Letos so pripravili nekaj novosti in med njimi je tudi moderno igrišče za košarko.

Kampiranje v kampu Glavotok

Kamp Glavotok priporočamo vsem, ki se radi odmaknejo od vsakodnevne norije, ne potrebujejo bučne animacije in bližine večjih mest.

V Glavotoku boste imeli veliko sence in zelo lepo naravno okolje, raznoliko plažo, za otroke je nekaj igral, za najstnike pa športna igrišča. V kampu so dobrodošli tudi kužki.

Cesta do samega kampa je v zadnjih kilometrih nekoliko bolj ozka, tako da je predvsem z avtodomi in počitniškimi prikolicami potrebno biti bolj pazljiv.

Prvi del kampa ob morju je namenjen kampistom, katerim so na voljo urejene senčne parcele s pogledom na otok Cres in Učko. Skupno je nekaj več kot 300 parcel z elektriko, parcele Zona Mare in Vip Sunset pri morju pa imajo tudi vodo. Gornji del pa je neparceliran, tako da si šotoristi lahko najdejo svojo prostor.

Glede sanitarij je situacija takšna, da imajo dva starejša objekta in v planu je prenova, vendar še čakajo državo, da jim da zeleno luč za širitev. V gornjem delu kampa pa so letos postavili nove montažne sanitarije, tako da bo situacija nekoliko boljša.

Med novostmi je potrebno omeniti vrhunsko igrišče za košarko, ki so ga odprli konec meseca maja. Igrišče je osvetljeno, tako da bo verjetno postalo novo središče, kjer se bodo zbirali najstniki. Dodatno so uredili še igrišče za odbojko na mivki, za otroke pa dodali trampoline.

Avtokampi kartica omogoča cenejše kampiranje

Za vse imetnike Avtokampi kartice (ne pozabite jo osvežiti za sezono 2023 - imate jo v svojem profilu ob prijavi na spletni strani) kamp Glavotok nudi posebno ceno kampiranja v določenih terminih.

Tako boste plačali samo 23 € za 2 osebi + psa na parceli z vključeno elektriko v terminih 21.4. - 27.5. & 10.6. - 1.7. & 16.9. - 1.10. Akcijska cena velja na omejenem številu parcel v coni A (št. 1-10, 63-81, 101-110, 119-128, 132-142 in 161-175) in neomejeno v coni B.

Najem mobilnih hišic in bungalovov Glavotok

Na delu v bližini morja in bazena so postavili nekaj mobilnih hišic za 4 + 1 osebo in tudi podobnih bungalovov za 4 +1 osebo. Gre za več raznolikih tipov namestitev glede na velikost od 24 - 36 m2, ki so opremljene z dvema spalnicama, kopalnico, kuhinjo in teraso.

Dve mobilnih hišici Luxury villa sta dodatno opremljeni še s privatnim jacuzzijem na terasi.

Če pa boste v kamp prišli v dvoje, se lahko odločite tudi za najem mobilne hišice za 2 osebi, ki so postavljene v bližini restavracije in imajo eno spalnico, kopalnico ter manjšo teraso. Te hišice so brez kuhinje, tako da je v ceni najema tudi zajtrk.

Vse mobilne hišice so klimatizirane, ob doplačilu pa so dovoljeni tudi kužki.

Dodatna ponudba kampa Glavotok

Lokacija kampa je zanimiva za izlete po otoku Krk, sprehode ob morju in kolesarjenje po zahodnem delu otoka.

V kampu imajo zelo dober potapljaški center, omogočajo tudi najem kanujev in štirikolesnikov. Z izgradnjo športnega igrišča, se je zelo izboljša ponudba za otroke, tako da bodo aktivni tudi med počitnicami. Za najmlajše kampiste v juliju in avgustu pripravijo tudi animacijo.

Sicer pa se gosti kampa že dopoldne dobijo na kavici v beach baru pri bazenu, zvečer pa na kakšni gurmanski dobroti v restavraciji s pogledom na morje.

Je pa kamp Glavotok zagotovo prava destinacija za vse lastnike kužkov, saj je urejena pasja plaža, na voljo so tuši za pse, pri vhodu v kamp pa tudi ograjen prostor, tako da kužki lahko prosto tekajo.

Kaj si ogledati v okolici kampa Glavotok

V samem Glavotoku je frančiškanski samostan s cerkvico Blažene Device Marije, do mesta Krk ali Malinska pa je 20 minut vožnje.

Bolj kot dobra cestna povezava z mesti pa navdušujejo urejene sprehajalne in kolesarske poti, ki jih na tem delu otoka ne manjka. Mimo kampa Glavotok poteka 150 km dolga pohodniška pot Camino Krk, ki je razdeljena na sedem etap in pri Glavotoku poteka druga etapa.

Družinam priporočamo izlet do največjega hrasta na otoku Krk, ki naj bi bil star več kot 400 let. Lokacija je nad zalivom Čavlena, v
bližini pa je tudi cerkvica Sv. Krševana iz 9. stoletja. Lahko se odpravite peš ali pa s kolesom direktno iz kampa.

Če boste obiskali bližnjo Malinsko, potem priporočamo ogled muzeja pomorske dediščine - center DUBoak.

Za lažje kolesarjenje po otoku Krku pripopročamo uporaba kolesarskih zemljevidov > Zemljevidi kolesarskih poti po Krku

Več o kampu Glavotok izveste na  >www.kamp-glavotok.hr