Kamp Aminess Maravea med 115 najboljših kampov v Evropi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Aminess Maravea Camping Resort iz Novigrada (bivši kamp Aminess Park Mareda) je prejemnik največje kamping nagrade v Evropi - ADAC Superplatz.

Nagrado podeljuje nemški avtoklub, za leto 2019 pa je ta naziv prejelo le 115 odlično urejenih evropskih kampov.

Največ Superplatz kampov imajo v Italiji in sicer kar 27, na Hrvaškem je letos 10 takih kampov, v Sloveniji pa zaenkrat še nimamo kampa s takim nazivom.

5 zvezdic za sanitarije, parcele, animacijo...

Kamp Aminess Maravea Camping Resort je prejel naziv ADAC Superplatz, ki je nagrada za kvaliteto v kamping
ponudbi. Prejmejo jo le kampi, ki po strogem ocenjevalnem kriteriju nemških inšpektorjev prejmejo oceno 5 zvezdic. Ocenjevanje poteka v okviru nemškega avtokluba, ki ima več kot 18 milijonov članov. Inšpektorji so pozorni predvsem na pet področij:

  • urejenost, število in velikost sanitarij
  • urejenost, opremljenost in velikost parcel
  • trgovinska in gostinska ponudba
  • animacija in ponudba športa
  • možnost kopanja v morju, jezerih, rekah in bazenih.

Ob nagradi Superplatz pa je kamp Aminess Maravea letos prejel tudi srebrno priznanje Naj kamp Adria, v kategoriji „Najboljše naselje mobilnih hišic“. Svetovnega združenje kampistov F.I.C.C. je kampu podelilo tudi nagrado 100 Best European Campings , združenje nemških kampistov DCC nagrado Europapreis 2019, Združenje hrvaških kampov pa naziv Best Camping.

Direktorica kampa ga. Giuliana Marunica Krulčić je ob informaciji, da je kamp Aminess Maravea uvrščen med najboljše evropske kampe, izjavila, da si želijo tudi v bodoče slediti trendom v kamping turizmu, gostom pa ponuditi vrhunsko storitev in odličen dopust.

Ponosni so na vsako nagrado, ki je dokaz, da je bila prenova kampa uspešna, kar so opazili tudi kampisti. Nagrade so tudi motiv za še boljše delo v prihodnje.

Kampiranje, mobilne hišice in novi bazeni

Kampistom je v kampu Aminess Maravea namenjenih 800 urejenih parcel, manjši del kampa pa je neparceliran in tako namenjen predvsem šotoristom.

V zadnjih letih so prenovili plažo, izboljšali gostinsko ponudbo in ponudbo razširili na najem mobilnih hišic z bazeni. Kamp se lahko pohvali tudi z izvrstno otroško izobraževalno animacijo prilagojeno starosti otrok

V kamping sezoni 2019 bodo zgradili nov bazenski kompleks s plavalnim in otroškim bazenom ter prostorom za sončenje. Prenovili bodo še en sanitarni objekt, tako da bo celotna ponudba resnično pet zvezdična.

Cenejše kampiranje in najem mobilne hišice

Imetniki Avtokampi.si kamping kartice lahko izkoristite ugodno ceno kampiranja v nizki sezoni (19.4. - 29.6. & 1.9. - 29.9.), ko je cena za 2 osebi na parceli z elektriko le 20 € na noč, v glavni sezoni pa kartica nudi 5% popust na ceno osebe.

Najem mobilne hišice pa je cenejši ob zgodnji rezervaciji, ko ob spletni rezervaciji nudijo do 20% popust. Več o kampiranju in najemu mobilnih hišic v Novigradu - www.aminess-campsites.com