Hrvaška - najboljši kampi za sezono 2020

Datum objave
Kategorija
Statistika

Končano je glasovanje za Naj kamp Adria, v katerem kampisti izbirate najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem. Letošnji zmagovalci so kampi Valkanela, FKK Koversada in Polidor v Istri, Čikat in Draga na Kvarnerju ter Straško in Lupis v Dalmaciji.

Naj kamp Adria 2020

Poletna sezona odlična, manjkajo pomladne in jesenske nočitve

Hrvaški kampi so sezono odprli šele konec maja, zaradi ukrepov slovenske vlade in omejitev pri prehodu mejnih prehodov pa gostje niso mogli na kampiranje vse od konca avgusta. 

Kljub temu na Hrvaškem beležijo 323.000 prihodov slovenskih kampistov, ki so ustvarili nekaj več kot 2 milijona nočitev, kar pa je vseeno 30 % manj glede na lani.

Nekoliko slabši obisk je tudi posledica uvedbe turističnih bonov, saj so številni gostje kampirali po Sloveniji. Podatki do konca septembra kažejo, da so domači gostje ustvarili kar 841.000 nočitev (+61,70 % glede na lani).

Največ slovenskih gostov je počitnice n Hrvaškem preživelo v kampih v Istri, kjer je bilo ustvarjeno 38 % vseh nočitev, na Kvarnerju 25 %, v okolici Zadra 19 %, okolici Šibenika 6 % in v Liki, z vključeno Novaljo na Pagu, 5,5 %.

Med kraji je med slovenskimi kampisti najbolj priljubljen Medulin, kjer beležijo 144.000 nočitev, sledijo pa kampi na Malem Lošinju, v Novalji na otoku Pag, v Vrsarju, Umagu, Pakoštanih in Funtani.

Rezultati glasovanja za najboljše kampe v Sloveniji >>

Valkanela in Polidor najboljša kampa v Istri

Kampi v Istri so imeli letos relativno dobro sezono, saj je bil upad gostov najmanjši. Slovenski kampisti imajo radi bolj naravne kampe, ki nudijo veliko sence in dobro dodatno ponudbo za otroke. 

Kategorija večjih kampov - Istra

Kamp Valkanela iz Vrsarja je med večjimi istrskimi kampi dobil največ glasov. Gre za raznolik kamp, kjer najbolj uživajo družine, katerim je ob igralih na voljo dolga plaža in bazenski kompleks.

Na drugo mesto so kampisti uvrstili kamp Lanterna Premium iz Poreča in na tretje kamp Porto Sole iz Vrsarja. 

1. Kamp Valkanela - Vrsar

2. Kamp Lanterna Premium resort - Poreč

3. Kamp Porto Sole - Vrsar

4. Kamp Pineta - Fažana

5. Kamp Mon Perin - Bale

Kategorija manjših kampov - Istra

V Istri večina kampov sodi med večje, imamo pa tudi nekaj prijetnih manjših kampov, ki tudi na dopustu gostom nudijo domač občutek.

Že drugo leto zapovrstjo je prvo mesto osvojil kamp Polidor iz Funtana, ki je eden prvih kampov na Hrvaškem, ki je bil odprt čez celo leto. Prijaznost gostiteljev in urejenost kampa so vzrok za odlične ocene.

Na drugem mestu je nov kamp Lighthouse v Savudriji, ki je prav tako odprt čez celo leto, na tretjem pa kamp Puntica iz Funtane.

1. Kamp Polidor - Funtana

2. Kamp Lighthouse - Savudrija

3. Kamp Puntica - Funtana

4. Kamp Ulika - Rovinj

5. Kranjski kamp - Premantura

Naj kampi na Kvarnerju - Čikat in Draga

Kvarner z otroki Krk, Cres, Lošinj in Rab so pri slovenskih ljubiteljih kampiranja zelo priljubljeni. Radi imajo mediteransko klimo, lepe plaže in čisto morje.

Najboljši večji kampi - Kvarner

Kamp Čikat iz Malega Lošinja je ponovno zmagovalec med kampi s Kvarnerja. Vsako leto v kampu pripravijo nekaj novosti in tudi letos so spomladi uredili nove parcele, prenovili sanitarni objekt in izboljšali športno ponudbo.

Na drugem mestu je kamp Kovačine iz mesta Cres, na tretjem pa kamp Njivice z otoka Krk, ki se po novem imenuje kamp Aminess Atea resort.

1. Kamp Čikat – Mali Lošinj

2. Kamp Kovačine - Cres

3. Kamp Aminess Atea Resort – Njivice

4. Kamp Ježevac Premium Resort - Krk

5. Kamp Lopari - Nerezine

Najboljši manjši kampi - Kvarner

Nagrada za najboljši manjši kamp gre v Moščeniško Drago, kjer mlada ekipa upravlja odličen kamp Draga. Urejenost je beseda s katero opišemo kamp, ki sicer ni ob morju, kljub temu pa se gostje radi vračajo.

Drugo mesto je osvojil kamp Mali iz Baške in tretje kamp Rapoča iz Nerezin na otoku Lošinj.

1. Kamp Draga - Moščeniška Draga

2. Kamp Mali - Baška

3. Kamp Rapoča - Nerezine

4. Kamp Bor - Krk

5. Kamp Tiha - Šilo

Najboljši kampi v Dalmaciji

Dalmacija sega vse od otoka Pag do Dubrovnika in Cavtata ter vključuje tudi številne otoke. Zelo veliko kampov je na tem delu hrvaške obale, nekaj je večjih, zelo veliko pa je manjših kampov.

Večji kampi - Dalmacija

Slovenci najraje zahajamo v kamp Straško v Novalji na otoku Pag, ki je tudi letos osvojil prvo mesto med večjimi kampi v Dalmaciji. Odlična senca, velike parcele in ena najboljših animacij, ki v kombinaciji s predsezonskimi popusti, privablja na kampiranje predvsem družine.

Na drugem mestu je letos kamp Šimuni prav tako z otoka Pag, na tretjem pa presenetljivo kamp Adriatic iz Primoštena.

1. Kamp Straško - Novalja

2. Kamp Šimuni - Pag

3. Kamp Adriatic - Primošten

4. Kamp Kozarica - Pakoštane

5. Kamp Jezera Village - Murter

Manjši kampi - Dalmacija

Pelješac je bil letos priljubljena destinacija za vse tiste, ki se sicer na dopust odpravijo še južneje. Kamp Lupis sodi med najbolj priljubljene družinske kampe na polotoku, zato prvo mesto ni presenetljivo. Vrhunska urejenost predvsem sanitarnega objekta in letos poseben režim uporabe je gostom zagotavljal predvsem varnost na dopustu.

Drugo mesto gre v kamp Slanica na otoku Murter in tretje v kamp Navis v Novalji na otok Pag, ki pa se bo naslednje leto preimenoval v kamp Terra Park.

1. Kamp Lupis - Lovište, Pelješac

2. Kamp Slanica - Murter

3. Kamp Navis / kamp Terra Park - Novalja

4. Kamp Olea - Novalja

5. Kamp Biograd

Najboljši nudistični kamp

Ob hrvaški obali je samo še 14 FKK kampov s ponudbo nudističnega kampiranja. Gostje na dopustu radi uživajo brez oblek, predvsem pa cenijo lepo naravno okolje. 

Prvo mesto je letos osvojil FKK kamp Koversada iz Vrsarja, kjer so letos ob Limskem kanalu postavili lepo urejeno naselje modernih mobilnih hišic.

Sledi kamp Ulika iz bližine Poreča in na tretjem mestu kamp Baldarin iz kraja Punta Križa na otoku Cres.

1. Kamp Koversada - Vrsar

2. Kamp Ulika - Poreč

3. Kamp Baldarin – Punta Križa

4. Kamp Valalta – Rovinj

5. Kamp Kovačine - Cres

Najboljša ponudba najema mobilnih hišic

Mobilne hišice so v zadnjih letih dopolnitev ponudbe številnih kampov. Omogočajo apartmajsko udobje v naravnem okolju, ker pa so opremljene z lastno kopalnico in kuhinjo, pa so v korona času odličen izbor tudi za hotelov bolj vajene goste.

V tej kategoriji smo združili ponudbo slovenskih in hrvaških kampov. Prvo mesto je osvojil River camp Bled, kjer so uredili novo naselje najnovejših modelov mobilnih hišic in jih z leseno zunanjo ureditvijo lepo umestili ob rob novega kampa.

Na drugem mestu je naselje mobilnih hišic v kampu Krk Premium, kjer so kot prvi uredili naselje brez avtomobila, tako da gostje lahko uživajo v miru. Na tretjem mestu so mobilne hišice v kampu Aminess Maravea Resort pri Novigradu.

1. River Camping Bled - Lesce

2. Kamp Krk Premium Resort

3. Kamp Aminess Maravea Resort – Novigrad

4. Kamp Straško - Novalja

5. Kamp Adria – Ankaran