Hrvaška aplikacija za vnos podatkov in hitrejši prehod meje

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaška je objavila spletno aplikacijo Enter Croatia za vnos osebnih podatkov turistov, kar omogoča hitrejši prehod meje.

Hrvaška je odprla meje za državljane številnih evropskih držav, katerim ni več potrebno navajati razloga potovanja in prilagati dokazila npr. rezervacije parcele ali mobilne hišice v kampu, tako kot je bilo to potrebno v maju in začetku junija.

Pred odhodom na pot priporočajo izpolnitev spletne aplikacije Enter Croatia, kjer potniki vnesejo osebne podatke, čas in predviden kraj bivanja na Hrvaškem.

S predhodnim vnosom podatkov, se zmanjša čakanje na mejnih prehodih s Hrvaško, saj so na določenih mejnih prehodih, kjer je bilo to mogoče urediti, ločili vstopne kolone za tiste, ki so predhodno vnesli podatke v sistem in za vse ostale, ki pa bodo morali na vnos podatkov počakati na mejnem prehodu.

Spletna aplikacija vključuje osebne podatke potnikov (ime, priimek, datum rojstva, številko osebnega dokumenta, št. mobitela, email), termin bivanja na Hrvaškem ali je oseba prebolela COVID-19 oz. bila v kontaktu z obolelo osebo, razlog potovanja in kje bo nastanjena.

Na enem obrazcu omogoča vnos podatkov za več oseb. Priporočamo, da se na en dokument vnesejo osebe, ki bodo potovale skupaj v enem vozilu. Če osebe npr. iz iste družine potujejo na različne destinacije, mora vsaka oseba izpolniti svoj dokument. V primeru, da boste potovali v več krajev, potem v obrazec vnesite prvo lokacijo, če pa večkrat v sezoni potujete na isto mesto npr. pavšalisti, pa lahko izpolnite en obrazec za celotno obdobje.

Potrdilo o oddani najavi si potem lahko naložite direktno s spletne strani, prejeli pa ga boste tudi na elektronski naslov, ki ste ga vnesli v obrazec. Potrdilo, ki vključuje številko oddane vloge, je ob prehodu meje dobro imeti spravljeno na mobilnem telefonu ali pa natisnjeno.