Dražje parkiranje avtodomov v Kopru in Izoli

Datum objave
Kategorija
Statistika

Postajališča za avtodome ob slovenski obali so letos še posebej privlačna, kot kaže pa so se upravljalci parkirišč odločili za povišanje cen uporabe PZA-jev.

Postajališča za avtodome v Izoli

V Izoli so bile sedaj tri lokacije, po novem pa bosta le še dve, saj parkiranje avtodomov na parkirišču pri ladjedelnici od 1. julija ni več dovoljeno. Za uporabo PZA Argo in PZA Tomšičeva pa so višje cene parkiranja.

Tako po novem 24 urno parkiranje avtodoma na parkirišču Argo, ki ne omogoča oskrbe avtodoma, stane v poletni sezoni (1.4. – 30.9.) 20 €, v zimskem terminu pa 10 €. Omogočajo tudi krajše parkiranje in za avtodom stane ena ura 2 €.

PZA Izola - Tomažičeva ima prav tako višje cene in sicer v poletnem terminu (1.4. – 30.9.) vas bo 24 urno parkiranje avtodoma stalo 24 €, v zimskem času pa 15 €. V pripravi je tudi ureditev sanitarij na tej lokaciji in po odprtju bo potrebno za njihovo uporabo doplačati 5 €.

Še enkrat dražje parkiranje v Kopru

Ob koprski obvoznici že nekaj let deluje eno najbolj priljubljenih postajališč za avtodome v Sloveniji. Avtodomarjem poleg urejenega parkirnega mesta PZA Koper nudi tudi uporabo sanitarij, miz in klopi ter otroško igrišče, cena parkiranja pa vključuje tudi dve vožnji z mestnim avtobusom.

Do sedaj je bila cena uporabe PZA Koper 10 €, po novem pa bo potrebno za 24 urno parkiranje plačati 20 €.