Znani so najboljši slovenski in hrvaški kampi za leto 2017

Datum objave
Kategorija
Statistika

Najboljša slovenska kampa sta Terme Čatež in Kolpa, najboljše glamping naselje Chateau Ramšak. Najboljši veliki kampi na Hrvaškem so Lanterna, Čikat in Straško, manjši Ulika Rovinj, Lopari in Slanica, med nudističnimi je zmagal kamp Ulika, najlepše naselje mobilnih hišic pa je v kampu Aminess Park Mareda. Nagrado za posebne dosežke v kamping turizmu je prejel g. Adriano Ukušić iz kampa Polidor v Istri.

Kamping portal Avtokampi.si vsako leto organizira izbor Naj kamp Adria, v katerem kampisti glasujejo za najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem. Podelitev nagrad je potekala v okviru 11. Hrvaškega kamping kongresa
Naj kamp Adria 2017 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem - avtokampi.si
v Šibeniku, ki se ga je udeležilo več kot 300 predstavnikov kampov in strokovne turistične javnosti iz celotne Evrope, na ogled pa so bile tudi mobilne hišice in glamping šotori.

Kamping sezona 2017 je bila zopet  rekordna, ko smo v slovenskih kampih zabeležili za 25% več nočitev, v hrvaških pa je porast gostov za 8,7%. Da smo Slovenci narod kampistov dokazuje podatek, da samo v domačih in hrvaških kampih letno ustvarimo 3,3 milijona nočitev. Kampiranje je vse bolj priljubljeno, saj si turisti želijo preživeti dopust v naravnem okolju. Rekordni rezultati so tudi posledica vlaganja v razvoj kampov, saj si današnji kampist želi urejeno parcelo, moderne sanitarije in bogatejšo dodatno ponudbo aktivnosti. Kampiranje je zelo priljubljeno predvsem pri družinah, saj kampi otrokom nudijo veliko zabave v naravi in možnost zanimivih animacij.

Glavni pokrovitelj izbora najboljših kampov je podjetje Adria Dom iz Črnomlja. Direktorica ga. Marta Kelvišar je predstavila novosti v ponudbi mobilnih hišic in glamping šotorov Adria, med katerimi je tudi plavajoča hišica. Z blagovno znamko Adria Holidays želijo ustvarjati nova glamping naselja in tako še dodatno obogatiti turistično ponudbo na področju glampinga.Najboljšii kampi - avtokampi.si

Najboljša slovenska kampa sta kampa Terme Čatež in Kolpa, najboljši glamping je Chateau Ramšak

V kategoriji večjih slovenskih kampov je glavno nagrado osvojil kamp Terme Čatež, ki je letos uredil nov del kampa z mobilnimi hišicami, v planu pa je ureditev nove recepcije in dodatnih kamping parcel. Na drugo mesto se je uvrstil odličen kamp Nadiža pri Kobaridu, ki s ponudbo navdušuje predvsem družine, na tretje mesto pa kamp Adria iz Ankarana.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob rekah. Prvo mesto je osvojil kamp Kolpa iz Vinice, kjer gostje pohvalijo urejenost, mir in družinsko vzdušje. Na drugem mestu je kamp Koren iz Kobarida, ki je edini kamp z nazivom eco camping pri nas, na tretjem pa kamp Podzemelj pri Metliki, ki gostom nudi tudi najem tradicionalnih glamping hišic in pustolovski park.

Glamping je v Sloveniji in tudi ostalih državah vse bolj priljubljena oblika dopusta, ki gostom nudi moderno in udobno nastanitev v naravnem okolju z običajno dodatno ponudbo wellnessa. Slovenija je v zadnjih letih postala med vodilnimi v kakovosti ponudbe glamping hišic in šotorov. Največ glasov je letos prejel Glamping resort Chateau Ramšak iz Maribora, ki gostom omogoča tudi spanje v šotoru na drevesu, odlično kulinarično ponudbo pa dopolnjuje vinska klet z vrhunskimi belimi vini. Na drugo mesto se je uvrstilo letos odprto Glamping Olimia Adria Village, ki s ponudbo glamuroznih šotorov deluje v okviru Term Olimia, na tretje mesto pa začetnik te ponudbe pri nas - kamp Bled s ponudbo lesenih hišic, gozdnih vil.

Najboljši kampi na Hrvaškem za sezono 2017
Med večjimi kampi v Istri je največ glasov slovenskih kampistov dobil kamp Lanterna iz Poreča, ki vsako leto razveseli goste z novostmi. Tako so letos dopolnili bazensko ponudbo, uredili tržnico in posebno naselje mobilnih hiši za goste, ki na dopust pridejo s kužkom. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Valkanela iz Vrsarja in na tretje kamp Bijela Uvala iz Poreča.

Najboljši manjši kamp v Istri je tudi letos kamp Ulika iz Rovinja, ki z lastno konobo sodi tudi med najbolj gurmanske kampe. Drugo mesto je osvojil Kranjski kamp iz Premanture in tretje kamp Polidor iz Funtane.

Kampi na Kvarnerju so med slovenskimi kampisti še posebej priljubljeni, saj tam ustvarimo kar 25% vseh nočitev. Med večjimi kampi je letošnji zmagovalec kamp Čikat iz Malega Lošinja, kjer so uredili nove parcele in postavili moderne mobilne hišice. Drugo mesto je navkljub ukinitvi pavšalnih parcel pripadlo kampu Njivice z otoka Krk, tretje pa kampu Ježevac, kjer gostje pohvalijo predvsem dobro lego in urejenost sanitarij.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi je na prvem mestu kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj, na drugem kamp Drage iz Moščeniške Drage in na tretjem tako po imenu kot tudi po velikosti kamp Mali iz Baške.  

V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto osvojil zelo priljubljen kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. Ob odlični senci in lepi plaži gostje pohvalijo tudi dodatno ponudbo, ki vključuje veliko športnih aktivnosti, različne prireditve in bazene za otroke. Na drugo mesto se je z odlično ponudbo animacije uvrstil kamp Šimuni, tretje pa gre v kamp Kozarica Pakoštane.

Dalmacija ponuja tudi več kot 120 manjših kampov, med katerimi je največ glasov za urejenost in ponudbo prejel kamp Slanica z otoka Murter. Na drugem mestu je kamp Biograd, na tretjem pa kamp Nacionalni park Paklenica.

Med nudističnimi kampi je letošnji zmagovalec kamp Ulika iz Poreča. Drugo mesto je pripadlo kampu Kovačine z otoka Cres in tretje kampu Valalta iz Rovinja, ki sodi tudi med najboljše evropske kampe.

Letošnja novost je izbor najboljšega naselja mobilnih hišic, ki so zelo popularne predvsem v kampih ob hrvaški obali. Najlepše mobilne hišice imajo v kampu Aminess Park Mareda v Novigradu. Na drugem mestu so moderne mobilne hišice iz kampa Lanterna v Poreču in na tretjem iz kampa Straško v Novalji.

Nagrada Naj kamp Adria za posebne dosežke
G. Adriano Ukušić je lastnik kampa Polidor, ki ga je pred dvema letoma odprl po desetletnem boju z državnimi organi. Na koncu mu je le uspelo in kamp je takoj postal hit med kampisti. Gre za družinsko voden majhen kamp, ki je odprt čez celo leto. Poleg urejenih parcel gostom nudi vrhunske sanitarije, v istem objektu pa so za otroke uredili še igralnico z velikim toboganom. Letos so zgradili še zunanji bazen, saj je kamp od sicer lastne privatne plaže oddaljen 800 metrov. Novost v  ponudbi so moderne mobilne hišice, glamping šotori in lesene hišice. Kamp ima s strani gostov odlične ocene, ki hvalijo predvsem gostoljubnost, vrhunsko urejenost in dodatno ponudbo kampa. Za požrtvovalno delo, kakovost in drugačnost v ponudbi kamping turizma podeljujemo nagrado za posebne dosežke gospodu Ukušiću.

Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2017

Naj kamp Adria 2017 - Večji kampi - Slovenija

1. mesto - kamp Terme Čatež
2. mesto - kamp Nadiža
3. mesto - kamp Adria Ankaran

Naj kamp Adria 2017 - Manjši kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Kolpa
2. mesto - kamp Koren
3. mesto - kamp Podzemelj

Naj kamp Adria 2017 - Glamping naselje
1. mesto - Glamping Chateau Ramšak
2. mesto - Glamping Olimia Adria Village
3. mesto - kamp Bled

Naj kamp Adria 2017 - Večji kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Lanterna
2. mesto - kamp Valkanela
3. mesto - kamp Bijela Uvala

Naj kamp Adria 2017 - Manjši kampi - Istra, Hrvaška

1. mesto - kamp Ulika Rovinj
2. mesto - Kranjski kamp
3. mesto - kamp Polidor

Naj kamp Adria 2017 - Večji kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Čikat
2. mesto - kamp Njivice
3. mesto - kamp Ježevac

Naj kamp Adria 2017 - Manjši kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Lopari
2. mesto - kamp Draga
3. mesto - kamp Mali

Naj kamp Adria 2017 - Večji kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Straško
2. mesto - kamp Šimuni
3. mesto - kamp Kozarica

Naj kamp Adria 2017- Manjši kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Slanica
2. mesto - kamp Biograd
3. mesto - kamp Nacionalni park Paklenica

Naj kamp Adria 2017- Nudistični kampi - Hrvaška
1. mesto - kamp Ulika
2. mesto - kamp Kovačine
3. mesto - kamp Valalta

Naj kamp Adria 2017- Najboljše naselje mobilnih hišic - Hrvaška
1. mesto - kamp Aminess Park Mareda
2. mesto - kamp Lanterna
3. mesto - kamp Straško

Naj kamp Adria 2017- za posebne dosežke v kamping turizmu
Adriano Ukušić - kamp Polidor