Kaj vse gre lahko narobe na počitnicah?

Datum objave
Kategorija
Statistika
4946 ogledov

Ne glede na to, ali se odpravljate na dopust v kamp, v apartma ali v hotel, nezgoda nikoli ne počiva. Sproščeno okolje in z mislimi na odklop velikokrat pozabimo na previdnost, čeprav nezgode prežijo na nas morda celo bolj kot doma. Preberite, kaj vse se vam lahko pripeti na počitnicah in kaj je v vaši moči, da se nezgodam izognete oz. jih rešite brez dodatnih skrbi in stroškov.

Padci, zlomi in izpahi

Na počitnicah lahko gre z vsakim korakom kaj narobe, tuje okolje in morda slabša dostopnost zdravstvene oskrbe pa tovrstne situacije še dodatno otežujejo.

Med najpogostejšimi počitniškimi nezgodami so udarci in padci, ki se zgodijo zaradi neravnega terena v kampu, nepozornosti med športnimi aktivnostmi, zdrsa zaradi spolzke podlage ali preprosto, zaradi človeške nerodnosti.

V večini primerov gre za manjše poškodbe, ki ne zahtevajo večje pozornosti, lahko pa se zgodi, da vas bo trenutek nepazljivosti stal zvina, izpaha ali zloma ter boste potrebovali tudi zdravniško pomoč oz. bolnišnično oskrbo. Čeprav je verjetnost za nesrečo na dopustu majhna, vseeno imejte vedno plan B.

Zavarovanje za tujino - Avtokampi.si

Ugrizi in piki

V poletni vročini nič ne prija bolj kot osvežitev v hladni vodi. In če mislite, da se vam tam ne more pripetiti nič, se motite. Na vas prežijo ostre skale, spolzke podlage in številne živali.

Poleg zdrsov so med najpogostejšimi nezgodami na morju ožig meduz, ki so lahko vse prej kot nedolžni. Tudi ježki vam lahko pustijo spomin na dopust še dolgo zatem, ko se boste že vrnili. Tisti, ki počitnice radi preživljate aktivno v naravi, pa bodite pri tem še posebej pozorni na kače, škorpijone in pajke.

Zavarovanje za tujino - Avtokampi.si

Zastrupitev s hrano

Počitnice so čas za nova doživetja, med katera zagotovo sodi tudi okušanje lokalne kulinarike. Eksotične jedi resda razvajajo brbončice, vendar malce manj želodec, zato se lahko končajo na stranišču, v najslabšem primeru pa tudi pri zdravniku.

Zastrupitve s hrano so veliko bolj pogoste in veliko resnejše, kot si morda predstavljate. In zanje niti ne rabite uživati lokalnih jedi, včasih je za zastrupitev s hrano dovolj že uživanje pijače, ki je hlajena z ledom oz. vodo iz pipe.

Prometne nesreče

Veliko ljudi na počitnice s seboj vzame kolesa, skiroje, rolerje in podobna prevozna sredstva, bodisi za hitrejšo pot do trgovine, bodisi za športne aktivnosti. Drugi si za raziskovanje destinacije omislijo izposojo skuterja ali električnih koles.

Kakorkoli, na turističnih lokacijah, kjer je veliko vozil in sprehajalcev, previdnost v prometu ni odveč, ne glede na to, ali se peljete v avtu, na motorju, na kolesu ali greste peš. Le trenutek nepazljivosti je lahko dovolj, da ste udeleženec v prometni nesreči.

Zavarovanje za tujino - Avtokampi.si

Okužba s covid-19

Čeprav se o covidu-19 ne govori več veliko, še ne pomeni, da virusa več ni in da ne morete zboleti. Morda vas okužba preseneti ravno na počitnicah. V najboljšem primeru boste potrebovali le testiranje in karanteno, v najslabšem pa podaljšanje počitnic ali zdravniško oskrbo.

Zaradi tega je dobro imeti sklenjeno zavarovanje NLB Vita Tujina, ki vam poleg vseh zgoraj naštetih nezgod v tujini do konca leta krije tudi stroške v povezavi s covid-19 — od testiranja, zdravljenja v bolnišnici, stroškov bivanja in nadomestnega vračanja v domovino ter stroškov karantene.

Sponzor članka je življenjska zavarovalnica Vita. NLB Vita Tujina je zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini. Zavarovalnica, ki trži in sklepa zavarovanje: Vita, življenjska zavarovalnica, d.d., Trg republike 3, 1000 Ljubljana, vpisana v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani, znesek osnovnega kapitala: 7.043.899,19 EUR, matična številka: 1834665. Zavarovanje trži NLB d.d., Ljubljana. Banka pri tem nastopa kot zavarovalni zastopnik. Vita, življenjska zavarovalnica, d.d. v primeru nastanka zavarovalnega primera jamči za izplačilo v višini zavarovalne vsote. 

Datum objave
Kategorija
Statistika
4946 ogledov