Vremenska napoved za kampiste

Datum objave
Kategorija
Statistika

Sredi septembra bomo dobili pravo jesen v obliki padavin, vetra in ohladitve, ki k nam pride že v četrtek. Kampiste opozarjamo predvsem na zelo možno burjo, ki bo pod Velebitom zapihala v petek in v sunkih presegla 100 km/h. Vikend bo lepši, od torka naprej pa kaže na bolj stabilno vreme.

Vreme po Sloveniji

V torek in sredo bo še lepo vreme z dopoldansko meglo po nižinah in možnostjo popoldanskih ploh, ki jih bo več v sredo. Temperature bodo zjutraj med 9 in 13, na Primorskem okoli 15, čez dan od 19 do 24, na Primorskem tudi do 26 °C.

V noči na četrtek se bo od zahoda pooblačilo in kar čez celoten dan bo deževno, pojavljale se bodo nevihte, proti večeru bo zapihal severni veter, na Primorskem zmerna burja.

V noči na petek se bo ohladilo, meja sneženja se bo spustila na 1.500m, na severni strani Alp lahko tudi niže. V petek dopoldan bo še deževno, čez dan se bo vreme umirilo, tudi burja bo oslabela. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah že okoli 0 °C, drugod 5 – 10 °C, čez dan od 5 – 12, na Primorskem do 14 °C.

V soboto se bo vreme umirilo, burja bo oslabela, vendar bo zjutraj še za kakšno stopinjo hladneje kot v petek. Čez dan se bo razjasnilo in ogrelo na 15 – 18, na Primorskem do 20 °C.

V nedeljo bo podobno vreme kot v soboto, bo pa zjutraj nekoliko topleje.

V ponedeljek kaže na nekaj več oblakov, popoldan in zvečer so možne padavine.

Od torka naprej bo vreme lepše in vsak dan se bo ogrelo za kakšno stopinjo, ob koncu tedna pa bo čez dan prijetnih 20 – 22 °C, ob morju do 24 °C, jutra pa bodo še vedno hladna s temperaturami 9 – 14 °C.

mobilnahisica-si - Avtokampi.si

Vreme na Jadranu

Torek bo na Jadranu večinoma sončen, največ oblakov bo dopoldan še na jugu Dalmacije. Pod Velebitom bo pihala burja v sunkih okoli 50 km/h, ki bo proti večeru nekoliko oslabela. Dnevne temperature bodo med 24 in 27 °C.

V noči na sredo je na severnem delu Jadrana možna kakšna ploha, sicer pa bo sreda sončna, zjutraj bo še pihala burja, čez dan večinoma južni veter. Temperature bodo med 24 in 28 °C.

V noči na četrtek sledi sprememba vremena, najprej na severnem Jadaranu, potem tudi v Dalmaciji, kjer bodo pogoste padavine, tudi nevihte. Ob morju bo pihal močan jugo, ki bo v noči na petek obrnil na burjo, ki bo predvsem pod Velebitom zelo močna.

Petek bo ob morju večinoma še oblačen in deževen. Največ padavin kaže za Kvarner in severni del Dalmacije. Že ponoči bo zapihala močna burja, ki bo predvsem pod Velebitom v sunkih presegla 100 km/h. Ohladilo se bo, tako da bo čez dan od 16 do 20 °C.

V soboto se bo povsod razjasnilo, burja bo nekoliko oslabela, vendar v sunkih še vedno dosegla 50 km/h. Temperature bodo čez dan od 18 do 22 °C.

V nedeljo bo več oblakov, burja bo povsem oslabela, padavin ne bo več. Temperature bodo podobne kot v soboto.

V ponedeljek bo čez dan še delno oblačno vreme, popoldan pa ponovno padavine na severnem delu Jadrna, v noči na torek tudi v Dalmaciji, kjer bo deževalo še v torek dopoldan.

Od torka naprej kaže na lepše in bolj stabilno vreme s temperaturami od 20 do 24 °C.

Temperatura morja

Ob slovenski obali ima morje 25 - 26 °C, v Istri 25 °C, na severnem delu Kvarnerja 22 - 24  °C, v Dalmaciji pa od 25 - 26
°C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi: