Vremenska napoved za kampiste

Datum objave
Kategorija
Statistika
291107 ogledov

Še nekaj sončnih dni bo, potem pa v noči na petek pridejo padavine, ko se bo tudi ohladilo. Ob morju so napovedane tudi močnejše nevihte, zato previdno. Že v petek čez dan se bo deloma razjasnilo, vikend pa bo večinoma sončen in spet bo nekoliko topleje.

Vremenska napoved Slovenija - 18. do 25. avgusta​

​Vroče vreme se bo nadaljevalo tudi še v četrtek, čez dan bo nekaj več kopaste oblačnosti, tako da se bodo na zahodu že popoldne pojavljale prve krajevne plohe. Dnevne temperature bodo med 28 in 35 °C.

V noči na petek bodo padavine zajele celotno državo. Več padavin bo na zahodu in v osrednjem delu, nevihte bodo tudi ob morju. Dopoldne bo večinoma povsod oblačno, sredi dneva pa se bo od zahoda pričelo jasniti. Ohladilo se bo, tako da bodo dnevne temperature med 21 in 27 °C.

​V noči na soboto so možne plohe na vzhodu Slovenije, kje bo dopoldne še oblačno, drugod pa bo jasno vreme . Popoldne so možne na severu in severozahodu Slovenije. Nekoliko bo topleje kot v petek, tako da bodo dnevne temperature med 23 in 30 °C.

Nedelja bo sončna s temperaturami med 23 in 30 °C.

Od ponedeljka naprej bo sončno vreme z majhno verjetnostjo popoldanskih neviht. Dnevne temperature bodo do srede med 24 in 31 °C, od četrtka naprej pa  V drugi polovici tedna tudi malce višje.

Butan Plin - kamp oprema

Vremenska napoved Hrvaška​

Četrtek bo sončen in vroč s temperaturami od 32 do 36 °C.  Že v drugi polovici popoldneva lahko v Istri pričakujete prve nevihte, še več pa jih bo potem v noči na petek, ko se bodo nevihte od Istre pomikale proti Kvarnerju in Dalmaciji, kjer bodo nevihte šele  proti jutru. Ob nevihtah lahko zapiha tudi močnejši veter, zato bodite v kampih previdni in se pripravite na to.

Petek bo na severnem Jadranu pretežno oblačen, sredi dneva se bo od zahoda pričelo jasniti, so pa še možne posamezne plohe. Padavine se bodo dlje časa zadržale le še v srednji Dalmaciji, skrajni jug Dalmacije pa lahko ostane tudi brez dežja. Dnevne temperature bodo med 25 in 28, v južni Dalmaciji do 31 °C.

V soboto se bo razjasnilo in ponovno bo nekoliko topleje. Dopoldne so v južni Dalmaciji še možne plohe. V noči na nedeljo bo pod Velebitom zapihala šibka burja.

V nedeljo bo sončno vreme, pod Velebitom bo še pihala šibka burja.

Od ponedeljka naprej kaže na sončno vreme s temperaturami med 28 in 32 °C, v drugi polovici tedna pa bo povsod nad 30 °C.

Povezave do pomembnih informacij glede burje:

> HAK - aktualne informacije o stanju na hrvaških cestah

> HAK - obratovanje hrvaških trajektov

> Meteo.hr - avtomatska postaja v kraju Prizna - prikaz hitrosti vetra v metrih na sekundo npr. 27 m/s = 100 km/h

Temperatura jezer, rek in morja

Morje ob slovenski obali ima 24 - 25 °C, ob hrvaški obali pa so temperature morja v Istri od 25 - 26, na Kvarnerju od 22 - 23, v krajih pod Velebitom 22 - 23 in v  Dalmaciji pa od 23 do 25 °C.

Temperatura Blejskega jezera je 23 °C, Bohinjsko jezero ima 22 °C, reka Kolpa v srednjem toku 22, pri Metliki pa 23 °C, reka Nadiža pa ima 21 °C.

Spletne povezave do vremenskih napovedi:

Datum objave
Kategorija
Statistika
291107 ogledov