Smučiše Obertauern ima do 170 cm snega in ugodne cene smučarskih kart

Datum objave
Kategorija
Statistika
52088 ogledov

Smučišče Obertauern je odlično avstrijsko smučišče v bližini Slovenije, ki vabi ljubitelje smučanja na 100 kilometrov vrhunsko urejenih smučarskih prog. V začetku marca imajo od 110 do 170 cm snega in večina modernih sedežnic in gondol je odprtih. Pripravili so ugodno ceno smučarskih kart, ki jih uvršča med cenejša smučišča v Avstriji.

Enostaven in hiter dostop do smučišča

Za smučišče Obertauern je značilno, da ima vsako zimo največ snega med avstrijskimi smučišči. Leži v osrednjem delu Avstrije, tako da dobi snežne pošiljke z juga in tudi severa, tako da je smučanje možno do konca novembra do začetka maja.

Do Obertauerna iz vodi odlična cestna povezava, tako da je iz osrednje Slovenije do smučišča samo dobri dve uri in pol vožnje. Večji del poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite na izvozu St. Michael (med obema predoroma), pot pa nadaljujete po glavni cesti do smučišča, ki je zaradi bližine zanimivo tudi za dnevno ali vikend smučanje.

Moderne žičnice, in vrhunsko pripravljene proge

Če si želite smučati brez gneče pred žičniškimi napravami in uživati v odlični turistični ponudbi, potem izberite Obertauern, kjer vas na nadmorski višini od 1.630 do 2.313 m čaka 100 km urejenih prog, 32 km prog za smučarski tek, snežni park, otroški park z igrali, imajo pa tudi progo za merjenje hitrosti in smučarski kros, kjer najbolj uživajo mladostniki.

Navduši že jutranji pogled na moderne žičnice, med katerimi so predvsem zelo hitre osem in šest sedežnice, najboljši smučarji pa se bodo povzpeli na najbolj strmo progo Gamsleiten.

Seveda pa je Obertauern v prvi vrsti družinsko smučišče, saj je več kot 60 km prog lahkih, dostop do njih pa je urejen tako, da lahko pri apartmaju ali hotelu namestite smuči in se spustite do ene od desetih vstopnih postaj na smučišče.

Smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu, ki mu rečejo Tauern Runde in na smučkah osvojite 7 najvišjih vrhov. Za družine z majhnimi otroki imajo otrokom prilagojeno krožno progo Bobby Runde, ki vključuje otroška igrala, za več hitrosti vajene otroka pa je urejena proga MyTrack.

Otrokom je na voljo tudi Bobby Monsterpark z 200m dolgim pokritim trakom, velikim iglujem, progo, ki pelje skozi lesene hišice, in hišo strahov, skozi katero se zapeljete kar med smučanjem.

Vsak ponedeljek in četrtek imajo med 19 in 22. uro tudi nočno smuko, kar je še posebej dobrodošlo za goste, ki pridejo za podaljšan vikend.

Cene smučarski kart Obertauern za sezono 2022/2023 - za odrasle dnevna smučarska karta stane 53 € in to ne glede na nizko ali visoko sezono, za otroke (6 – 15 let) 26,50 €, za mladino 40 € in za seniorje 50,50 €.

Zabava po končanem smučanju

Obertauern je znan tudi po odličnih zabavah, ki ob koncu potekajo v smučarskih kočah, zvečer pa se preselijo v lokale v centru mesta. Najbolj znana lokacija za zabava je zagotovo Lürzer Alm, kjer gre za kombinacijo restavracije, picerije, lokala in diskoteke.

V adventnem času je v centru Obertauerna odprta adventna tržnica, ki je najvišje ležeča v Avstriji. V centru mesta so postavili stojnice z lokalnimi proizvodi, kuhanim vinom, tako da je po končanem smučanju prijetno vzdušje.

Apartmaji, hoteli in parkiranje avtodomov na Obertauernu

Obertauern ima v 150 hotelih in številnih apartmajih, ki so urejena v neposredni bližini smučišča, okoli 9.000 ležišč. Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer tudi nudijo najboljše cene.

Za vse, ki poznate odlične hrvaške kampe Valamar npr. Lanterna, Ježevac, Istra Premium, pa je zanimiva tudi informacija, da ima Valamar na Obertauernu tudi dva hotela višje kategorije. Kesselspitze Valamar Collection Hotel 5* sodi med najboljše v regiji, Valamar Obertauern Hotel 4* pa je s ponudbo namenjene predvsem družinam, letos pa bodo temu hotelu ob wellnessu dodali še notranji bazen.

Parkiranje avtodomov ob samem smučišču na P2 je uradno dovoljeno samo v dnevnem času. Do sedaj je bilo dovoljeno parkiranje na urejenem postajališču za avtodome v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 7 km, vendar pa so nam decembra 2022 javili, da bo to zimo camper stop zaprt.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani > www.obertauern.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
52088 ogledov