Smučišče Obertauern - odlično smučišče za celotno družino

Datum objave
Kategorija
Statistika
27550 ogledov

Smučišče Obertauern je odlično avstrijsko smučišče, ki vabi ljubitelje smučanja na 100 kilometrov vrhunsko urejenih smučarskih prog, kjer imajo sneg od konca novembra do začetka maja, moderne žičniške naprave poskrbijo, da ni gneče, v številnih kočah pa za odlično gastronomsko ponudbo.

Enostaven in hiter dostop do smučišča

Za smučišče Obertauern je značilno, da ima vsako zimo največ snega med avstrijskimi smučišči. Leži v osrednjem delu Avstrije, tako da dobi snežne pošiljke z juga in tudi severa. Smuka je tako možna vse od konca novembra do začetka maja.

Letos je v začetku marca na smučišču od 185 - 235 cm snega, tako da so vse žičniške naprave in smučarske proge na smučišču Obertauern odprte.

Za smučanje v Avstriji od 5.4. 2022 ni več potrebno imeti PCT potrdil.

Do Obertauerna vodi odlična cestna povezava, tako da je iz osrednje Slovenije samo dobrih dveh uran in pol vožnje. Večina poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite na izvozu St. Michael (med obema predoroma) in nadaljujete po glavni cesti do smučišča, ki je zaradi bližine zanimivo tudi za dnevno ali vikend smučanje.

Moderne žičnice, vrhunsko pripravljene proge in otroška zabava na snegu

Če si želite smučati brez gneče pred žičniškimi napravami in uživati v odlični turistični ponudbi, potem izberite Obertauern, kjer vas na nadmorski višini od 1.630 do 2.313 m čaka 100 km urejenih prog, 32 km prog za smučarski tek, snežni park, otroški park z igrali, imajo pa tudi progo za merjenje hitrosti in smučarski kros, kjer najbolj uživajo mladostniki.

Navduši že jutranji pogled na moderne žičnice, med katerimi so predvsem zelo hitre osem in šest sedežnice, najboljši smučarji pa bodo povzpeli na najbolj strmo progo Gamsleiten.

Seveda pa je Obertauern v prvi vrsti družinsko smučišče, saj je več kot 60 km prog lahkih, dostop do njih pa je urejen tako, da lahko pri apartmaju ali hotelu namestite smuči in se spustite do ene od desetih vstopnih postaj na smučišče.

Smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu, ki mu rečejo Tauern Runde in na smučkah osvojite 7 najvišjih vrhov. Za družine z majhnimi otroki imajo otrokom prilagojeno krožno progo Bobby Runde, ki vključuje otroška igrala, za več hitrosti vajene otroka pa je urejena proga MyTrack.

Otrokom je na voljo tudi Bobby Monsterpark z 200m dolgim pokritim trakom, velikim iglujem, progo, ki pelje skozi lesene hišice, in hišo strahov, skozi katero se zapeljete kar med smučanjem.

Vsak ponedeljek in četrtek imajo med 19 in 22. uro tudi nočno smuko, kar je še posebej dobrodošlo za goste, ki pridejo za podaljšan vikend.

Ko pa boste med smučanjem postali lačni ali žejni, potem pa zavijte v eno od 26 lepo urejenih koč, kjer nudijo lokalne dobrote.

Cene smučarski kart Obertauern so letos od 50 € za odrasle, za otroke (6 – 15 let) 25 €, za mladino 37,50 € in za seniorje 47,50 €.

Prenočišča in parkiranje avtodomov

Obertauern ima v 150 hotelih in številnih apartmajih, ki so urejena v neposredni bližini smučišča, okoli 9.000 ležišč. Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer tudi nudijo najboljše cene.

Za vse, ki poznate odlične hrvaške kampe Valamar npr. Lanterna, Ježevac, Istre Premium, pa je zanimiv tudi prenovljen hotel Valamar Obertauern, ki bo od letos imel tudi wellness s savnami in masažami ter odlično otroško animacijo, ki jo poznamo iz kampov.

Parkiranje avtodomov ob samem smučišču je dovoljeno samo v dnevnem času, zato lastnikom avtodomov priporočamo prenočevanje na urejenem postajališču za avtodome v sklopu hotela Postgut, ki je od smučišča oddaljen 8 km. Možna je oskrba avtodoma in uporaba savn, od PZA do Obertauerna pa vozi smučarski avtobus.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani > www.obertauern.com

Nagradna igra - Obertauern podarja smučarske karte

Nagrado 2 smučarski karti prejem: Sebastjan Skrbinšek, Ljubljana

Čestitamo! O prevzemu nagrade bo nagrajenec obveščen po elektronski pošti.

Datum objave
Kategorija
Statistika
27550 ogledov