Smučiše Obertauern vabi z 2 metra debelo snežno odejo

Datum objave
Kategorija
Statistika
58386 ogledov

Smučišče Obertauern je vrhunsko avstrijsko smučišče v bližini Slovenije, ki vabi ljubitelje smučanja na 100 kilometrov vrhunsko urejenih smučarskih prog. Smučišče so odprli že konec novembra, februarja pa imajo kar 2 metra naravnega snega. Zbrali smo vse informacije o smučišču in ugodnih cenah smučarskih vozovnic.

Enostaven in hiter dostop do smučišča

Smučišče Obertauern ima zaradi svoje lege vsako zimo obilno količino snega, ki ga dobi s severne in južne strani. Letos je v drugi polovici novembra pogosto snežilo, tako da so smučarske razmere odlične, saj imajo 180 cm debelo snežno odejo.

Do Obertauerna iz vodi odlična cestna povezava, tako da je iz osrednje Slovenije do smučišča samo dve uri in pol vožnje. Večji del poti poteka po avtocesti proti Salzburgu, ki jo zapustite na izvozu St. Michael (med obema predoroma), pot pa nadaljujete po glavni cesti do smučišča, ki je zaradi bližine in enodnevne avstrijske vinjete (8,60 €) zanimivo tudi za dnevno ali pa vikend smučanje.

Moderne žičnice in vrhunsko pripravljene proge

Če si želite smučati brez gneče pred žičniškimi napravami in uživati v odlični turistični ponudbi, potem izberite Obertauern, kjer vas na nadmorski višini od 1.630 do 2.313 m čaka 100 km urejenih prog, 32 km prog za smučarski tek, snežni park, otroški park z igrali, imajo pa tudi proge z merjenjem časa vožnje, merjenjem najvišje hitrosti in smučarski kros, kjer najbolj uživajo mladostniki.

Smučarska sezona traja od konca aprila do začetka maja, ko vas navduši jutranji pogled na zasnežene vrhove in moderne žičnice, med katerimi so predvsem hitre osem in šest sedežnice, najboljši smučarji pa se bodo povzpeli na najbolj strmo progo Gamsleiten.

Seveda pa je Obertauern v prvi vrsti družinsko smučišče, saj je več kot 60 km prog lahkih, dostop do njih pa je urejen tako, da lahko pri apartmaju ali hotelu namestite smuči in se spustite do ene od desetih vstopnih postaj na smučišče.

Smučarske proge ležijo tako, da jih lahko prevozite v krogu, ki mu rečejo Tauern Runde in na smučkah osvojite 7 najvišjih vrhov - Super Seven.

Vsak ponedeljek in četrtek imajo med 19. in 22. uro tudi nočno smuko na štirisedežnici Edelweissbahn, kar je še posebej dobrodošlo za goste, ki na pridejo za podaljšan vikend.

Cene smučarski kart Obertauern za sezono 2023/2024

Če imajo nekatera smučišča v Avstriji in Italiji cene smučarskih vozovnic že med 70 - 80 €, pa so se v Obertauernu odločili, da bodo smučanje podražili le za nekaj evrov.

V letošnji zimi je cena smučarske karte za odrasle 59 € in to ne glede na nizko ali visoko sezono. Za otroke  stare od 6 – 15 let) je cena karte 29,50 €, za mladino (16 - 18 let) 44,50 € in za seniorje 56 €.

Za družine z majhnimi otroki imajo na Obertauernu urejen Bobbyjev park, kjer najmlajše smučarje zabava maskota zajček. otrokom je na voljo iglu, raznolika igrala in dolg smučarski trak, ki je pokrit, tako da je vedno zabavno.

Za otroke, ki so že nekoliko bolj vajeni smučanja, je v bližini tudi hiša strahov, skozi katero se zapeljete kar na smučeh ( lokacija ob progi Schaidberg, ki je prva na desni strani smučišča iz smeri Slovenije), lahko pa se skupaj odpravite na smučanje po otroški krožni poti Bobby Runde

V bližini otroke razveseljuje tudi medvedek Bibo, ki vabi na otroško smučarsko progo, ki se prične v lesenih hiškah, potem pa med igrali pelje smučarja do cilja.

Zabava na smučišču in zvečer

Obertauern je znan tudi po odličnih zabavah, ki v popoldanskih urah potekajo na terasah koč na smučiščih. Med najbolj znanimi je koča Hochalm, kjer imajo ob sobotah tudi koncerte z živo glasbo.

Ob večerih pa se zabava preseli v lokale v centru mesta. Najbolj znana lokacija za zabava je zagotovo Lürzer Alm, kjer gre za kombinacijo restavracije, picerije, lokala in diskoteke.

V adventnem času je v centru Obertauerna odprta adventna tržnica, ki je najvišje ležeča v Avstriji. V centru mesta postavijo stojnice z lokalnimi proizvodi, kuhanim vinom, tako da je po končanem smučanju prijetno vzdušje.

Bivanje direktno na smučišču

V Obertauernu, kjer stalno živi samo 300 prebivalcev, imajo kar 150 hotelov različnih kategorij in tudi številne apartmaje, skupno pa več kot 9.000 ležišč.

Žičniške naprave in smučarske proge so urejene tako, da je v bližini nastanitve vedno vsaj ena možnost hitrega dostopa.

Rezervacijo nastanitve lahko opravite kar v njihovem lastnem rezervacijskem sistemu, kjer tudi nudijo najboljše cene.

Je pa zanimivo, da ima na Obertauernu tri hotele tudi znano hrvaško turistično podjetje Valamar, ki ga poznamo po odličih kampih npr. Lanterna, Ježevac, Istra Premium ...

Letos je povsem na novo odprt hotel Obertauern Placeshotel, ki navduši z moderno opremljenostjo, bazenom, wellness centrom in otroškimi igralnicami, na vrhu hotela pa tudi teraso za večerna druženja gostov hotela.

Več informacij o ponudbi smučišča Obertauern dobite na spletni strani > www.obertauern.com

Datum objave
Kategorija
Statistika
58386 ogledov