Primerjava cen kampiranja v Sloveniji v sezoni 2017

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zbrali smo podatke o novostih v kampih po Slovenije in naredili primerjavo cen kampiranja štiričlanske družine v 33-ih kampih.

Slovenija ima okoli 100 kampov, vsako leto pa pri nas kampira 450.000 kampistov, ki ustvarijo 1,4 milijona nočitev. Od tega kar 61% ustvarprimerjava cen kampiranja Slovenija - avtokampi.siijo tuji kampisti, največ Nemci, Nizozemci in Italijani. Ob tem je potrebno omeniti, da je večina slovenskih kampov manjših za do 200 oseb, številni od njih delujejo tudi kot šotorišče oz. v sklopu turistične kmetije.

Pod novico objavljamo primerjalno tabelo cen kampiranja štiričlanske družine v 33-ih kampih po Sloveniji za sezono 2017.


Novosti v kampih po Sloveniji
Pred kamping sezono 2017 se lahko tudi kampi po Sloveniji pohvalijo s številnimi novostmi. V začetku julija so v Kočevju odprli nov kamp Jezero, ki vključuje 19 parcele, 5 lesenih hišic in 4 parkirišča za avtodome. V Adlešičih je bilo odprto turistično naselje Krone Kolpa Heaven, ki omogoča najem mobilnih hišic in camper stop za avtodome. V kampu Natura v Termah Olimia so odprlikamp Jezero Kočevje - avtokampi.si Glamping Olimia Adria Village, ki vključuje 20 glamping šotorov.

Kamp Terme Čatež je v ponudbo dodal možnost najema mobilnih hišic in prenovil indijanske šotore. V kampu Šobec so čez zimo prenovili vso infrastrukturo pod celotnim kampom, kar je priprava za novosti za naslednja leta, imajo tudi lastno čistilno napravo in lepšo plažo ob bajerju. Podobno so tudi v kampu Bled prenovili glavno infrastrukturo pod zemljo, v kampu Danica pa imajo možnost najema šotora in nova lesena otroška igrala. Kamp Špik ima novo trgovino, dodatne sanitarije in skupen prostor za druženje.

V kampu Korita ob reki Soči imajo nov skupen prostor s kuhinjo in prostorom za sproščanje ter nove sanitarije, v kampu Liza v Bovcu pa imajo nove montažne sanitarije in dodatno leseno glamping hišico. Kamp Nadiža ima prenovljene sanitarije, ki so sedaj večje in uporabnejše, kamplesena hišica v kampu Liza - avtokampi.si Lijak pa novo restavracijo in recepcijo. Kamp Menina ima lepše urejeno plažo ob jezeru, v kampu Kekec so v ponudbo dodali dve leseni glamping hišici in možnost najema šotorske prikolice Camp-let.

V kampu Terma Lendava so prenovili zunanji olimpijski bazen, v kampu Terme 3000 pa je prenovljen notranji kopališki kompleks. Kamp Podzemelj je letos razširjen in ima camper stop prostor za avtodome in šest novih mobilnih hišic Adria. V Kolpa resortu v Krasincu pa so postavili tri velike glamping šotore.

Izbor najboljšega kampa v Sloveniji - Naj kamp Adria 2017
Na naši spletni strani vsako leto poteka izbor za najboljši kamp v Sloveniji in na Hrvaškem. Lani je med večjimi kampi iz Slovenije zmagal kamp Terme Čatež, med manjšimi pa kamp Nadiža. Med glamping naselji je največ točk dobil kamp Bled. Letos glasovanje za najboljši kamp poteka na - Glasovnica Naj kamp Adria 2017

Cenejše kampiranje v SlovenijiAvtokampi.si kamping kartica
Avtokampi.si kamping kartica omogoča popuste tudi v 33-ih kampih po Sloveniji. Z nekaterimi kampi smo se dogovorili tudi za posebne paketne cene kampiranja 2 oseb izven glavne sezone. Med partnerskimi slovenskimi kampi lahko omenimo kampe: Bled, Šobec, Menina, Terme 3000, Terme Ptuj, Terme Banovci Terme Lendava, Terme Čatež, Adria Ankaran, Lucija, Belveder, Nadiža, Koren, Liza, Korita, Šenkova domačija, Stara Pošta, glamping Malerič…

Primerjava cen kampiranja v kampih po Sloveniji za sezono 2017
V spodnji tabeli smo naredili primerjavo cen kampiranja v 33-ih kampih po Sloveniji za sezono 2017. Da bi bili podatki primerljivi smo primerjali cene v glavni turistični sezoni za družino, ki jo sestavljajo 2 odrasli osebi in 2 otroka (prvi star 4 in drugi 11 let). Cena vključuje tudi parcelo z elektriko, če pa kamp ni parceliran, pa smo upoštevali ceno za šotor, vozilo in elektriko. V primerjavi cen tudi nismo upoštevali turistične takse in stroškov prijave oseb.

Cenovne razlike pri slovenskih kampih so velike zato, ker vključujemo tudi termalne kampe, ki pa v ceni kampiranja nudijo še kopanje v bazenih. Tako je povprečna cena kampiranja štiričlanske družine v primerjanih kampih 37,10 eur, povprečna cena kampiranja v termalnih kampih z vključenim kopanjem pa je 52,30 eur.

Samo za primerjavo - povprečna cena kampiranje v kampih v Istri je letos 49 eur, v Kvarnerju 45,20 eur in Dalmaciji 44,20 eur.

Preverite tudi cene v hrvaških kampih

    

      
KampCena za 2 osebi, otroka, avto, šotor in elektriko Opombe
kamp Resnik - Kamnik
23 EUR Otroci mlajši od 10 let bivajo brezplačno.
kamp Kanu - Radenci
25,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Jelinc - Soča 25,60 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Psi so v kampu brezplačno.
kamp Loka - Ljubno ob Savinji 27 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Korita - Soča
29 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Kolpa - Vinica
30,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Dolenjske Toplice 31,20 EUR Otroci do 5 leta kampirajo brezplačno. Cena ne vključuje kopalnih kart, imajo pa gosti kampa pri nakupu 20% popust.
kamp Trenta - Soča
31,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Gostje z avtodomom doplačajo 3,50 eur.
kamp  Vili - Volarje
31,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Kužki brezplačno.
kamp Polovnik - Bovec 32,10 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje velik šotor, kampiranje z majhnim je 1 EUR ceneje, z avtodomom ali prikolico pa 1 EUR dražje.
kamp Lijak - Ozeljan
33,70  EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Podzemelj 34,50 EUR Otroci mlajši od 5 let bivajo brezplačno. V ceno je vključen tudi avto.
kamp Lucija 34,50 - 44,50 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele, dražja je ob morju. Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi kopanje v zunanjem bazenu na plaži St. Bernardin
kamp Šenkova domačija - Jezersko
35 EUR Otroci mlajši od 3 let bivajo brezplačno.
kamp Liza - Bovec
35,80 EUR Otroci mlajši od 6 let bivajo brezplačno.
kamp Koren - Kobarid
36,50 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Nadiža - Podbela
36 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. V ceno je že všteta turistična taksa.
kamp Belveder - Izola
36 - 42 EUR Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele.
kamp Špik - Gozd Martuljk
38,75 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Lazar - Kobarid 39 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena vključuje tudi psa in turistično takso
kamp Zlatorog - Bohinj
39,50 - 46,30 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno. Cena je odvisna od lokacije parcele, za parcele tik ob jezeru stane primerljiv paket 50,30 eur na noč.
Terme Lendava
40,45 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Terme Lendava. Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Danica - Bohinjska Bistrica
40,80 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Ljubljana Resort 41,60 EUR Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.
kamp Menina - Mozirje 42 EUR Otroci mlajši od 4 let bivajo brezplačno.
kamp Terme Ptuj 42,60 - 53,40 EUR Nižja cena velja za kampiranje brez kopalnih kart. Višja cena vključuje kopanje v Termalnem parku (dva vstopa). Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Bled 43,15 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
Terme Olimia - kamp Natura - Podčetrtek 43,35 - 60,90 EUR Nižja cena velja za kampiranje brez kopalnih kart. Višja cena vključuje kopanje v Termalnem parku Aqualuna in bazenu Hotela Breza (dva vstopa). Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.
Terme Banovci – kamp Sončni gaj 44,50 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term Banovci (dva vstopa). Otroci mlajši od 7 let, kampirajo brezplačno.
kamp Šobec - Lesce
45,40 EUR Otroci mlajši od 7 let bivajo brezplačno.
kamp Terme 3000 - Moravske Toplice
55 EUR V ceno je vključena tudi celodnevna kopalna karta za vstop v bazene Term 3000 (neomejen vstop z dvournim zamikom). Otroci mlajši od 7 let kampirajo brezplačno.
kamp Adria - Ankaran
56,10 - 62,10 EUR Cena je odvisna od lokacije parcele, višja cena velja ob morju. Cena vključuje vstop na zunanji bazen. Otroci mlajši od 2 let kampirajo brezplačno.
kamp Terme Čatež 59,25 EUR Cena vključuje tudi celodnevna kopalna karta za Termalno riviero (dva vstopa). Primerjalni paket s parcelo tik ob jezeru je 66,75 EUR. Otroci mlajši od 5 let kampirajo brezplačno.