Naj kamp Adria - slovenski kampisti izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamping portal Avtokampi.si je že 13. leto zapovrstjo pripravil izbor Naj kamp Adria, v katerem ljubitelji kampiranja čez sezono glasujejo za najboljše kampe, mobilne hišice, glamping resorte in postajališča za avtodome v Sloveniji in na Hrvaškem. Podelitev nagrad je bila 16. novembra v okviru Hrvaškega kamping kongresa v Šibeniku.

Kampiranje vse bolj priljubljeno

Kampiranje je v času po covidu vse bolj priljubljeno, saj gostje želijo preživeti počitnice v naravnem okolju.

Žal pa je uspešnost kamping sezone precej odvisna tudi od vremena, kar se kaže v letošnjih rezultatih kampov po Sloveniji. Ravno na vrhuncu sezone v začetku avgusta, ko so bili kampi polno zasedeni, so se zgodile poplave. Nekaj kampov je bilo poplavljenih, posledično so nekatere evropske države kar v celoti odsvetovale obisk Slovenije, zato bilo avgusta za kar 19% manj nočitev kot istega meseca v letu 2022.

Kamping sezona na Hrvaškem je bila v znamenju višjih cen storitev, kljub temu pa je bila rezultatsko zelo podobna lanski z 21 milijona nočitvami, kar je +1 %. Beležijo pa rekordno število slovenskih kampistov, saj je bila v začetku novembra presežena meja 3 milijona nočitev oz. 3 % več kot lansko leto. Med najbolj priljubljenimi destinacijami pri Slovencih so kampi na Lošinju, v Umagu, Novalji na otoku Pag, Medulinu in Vrsarju.

Avtokampi.si je portal, ki združuje ljubitelje kampiranja in aktivnih počitnic, ki ga letno obišče več kot 2 milijona uporabnikov. Letošnja novost je portal MobilnaHišica.si, ki je prva slovenska spletna stran specializirana za ponudbo najema mobilnih hišic v regiji in vključuje več kot 1.000 različnih tipov hišic na Hrvaškem, v Italiji in Sloveniji.

Nagrade Naj kamp Adria za slovenske kampe, glamping resorte in postajališča za avtodome

Izbor Naj kamp Adria je že 13. leto zapored potekal pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom iz Črnomlja, ki sodi med največje proizvajalce mobilnih hišic in glamping šotorov, ki svoje izdelke prodaja v več kot 30 držav po svetu. Podjetje je prejemnik številnih nagrad za kakovost, inovacije in tudi kot izvoznik leta.

Med večjimi kampi v Sloveniji je največ glasov prejel kamp Šobec iz Lesc, ki je letos v ponudbo dodal še glamping šotore. Na drugem mestu je odličen kamp Špik iz Gozd Martuljka, na tretjem pa kamp Adria Ankaran.

Med manjšimi domačimi so zelo priljubljeni kampi, ki so urejeni ob rekah. Prvo mesto gre v kamp Big Berry iz Primostka, na drugem mestu je najbolj ekološki kamp pri nas kamp Koren iz Kobarida in na tretjem mestu kamp Bela krajina iz Podzemlja.

V kategoriji naj glamping resort je prvo mesto osvojil letos povsem na novo odprt vinski glamping Wine Paradise v Marezigah, kjer gostom nudijo lepo urejene hiške z bazenom, masažnimi kadmi in savnami. Druga nagrada gre v glamping Mountain Fairy Tale iz Tržiča in tretja v Glamping Olimia Adria Village - Terme Olimia.

Slovenija pa ima tudi nekaj zelo lepo urejenih postajališč za avtodome, ki so priljubljeni pri prehodnih gostih. Največ glasov je prejel prenovljeni PZA Planica, ki je urejen tik ob skakalnicah in tekaški progi v sklopu Nordijskega centra. Na drugem mestu je PZA na smučišču Rogla in na tretjem PZA Terme Paradiso v Dobovi.

Najboljši kampi na Hrvaškem

Ker je na Hrvaškem veliko število kampov ob morju, jih v sklopu glasovanja razdelimo glede na regijo v kateri ležijo, velikost, dodatno poteka glasovanje tudi za najboljši FKK kamp in naselje mobilnih hišic. Letos je bilo prvič možno glasovati tudi za najboljše kampe v notranjosti.

Kampi v Istri

Med velikimi kampi v Istri je zmagal kamp Lanterna Premium, ki je največji kamp na Jadranu in združuje raznoliko ponudbo kampiranja in bivanja v hiškah ter glamping šotorih z odlično animacijo. Na drugem mestu je priljubljen kamp Bijela Uvala pri Poreču, na tretjem pa kamp Valkanela iz Vrsarja.

Kamp Polidor iz Funtane je ponovno najboljši majhen kamp iz Istre, saj ima letos dodatno še wellness, omogoča pa tudi zimsko kampiranje. Na drugem mestu je kamp Lighthouse iz Savudrije, na tretjem pa wellness kamp San Servolo pri Bujah.

Kampi na Kvarnerju

Na Kvarnerju je najbolj priljubljeno kampiranje na Lošinju, tako da gre prva nagrada v tamkajšnji kamp Čikat, ki navduši z odlično urejenostjo in veliko sence borovcev. Drugo mesto gre v kamp Kovačine na Cres in tretje v kamp Aminess Atea v Njivice na otok Krk.

Med manjšimi kampi na Kvarnerju je največ glasov prejel kamp Draga iz Moščeniške Drage pod Učko, kjer poskrbijo, da se gostje počutijo zelo domače. Sledita kampa Rapoča iz Nerezin na Lošinju in kamp Mali iz Baške.

Kampi v Dalmaciji

V Dalmaciji je najbolj priljubljen kamp Straško iz Novalje, kamor se gostje radi vračajo predvsem zaradi odlične dodatne ponudbe animacije in športa. Drugo mesto gre v kamp Adriatic pri Primoštenu in tretje v kamp Šimuni na otok Pag.

Med manjšimi kampi v Dalmaciji je prvo mesto tudi letos osvojil kamp Slanica – otok Murter, ki s peščeno plažo v bližini privablja družine z majhnimi otroki, lokacija kampa pa nudi prekrasen pogled na Kornate. Drugo mesto je osvojil kamp Lavanda s Pelješca, tretje pa kamp Olivia Green iz kraja Tisno.

Kampi na kontinentu

Je pa na Hrvaškem vse bolj priljubljeno kampiranje tudi v notranjosti. Številke nočitev se še ne morejo primerjati s kampi ob morju, je pa zanimiva dopolnitev ponudbe. Med kontinentalnimi kampi je prvo mesto osvojil kamp Vita – Terme Tuhelj, ki deluje čez celo leto in omogoča gostom uživanje v odlični wellness ponudbi. Na drugem mestu je kamp Slapić ob reki Mrežnici v bližini Karlovca, na tretjem pa odličen kamp Plitvice Holiday Resort.

Nudistični kampi

V kategoriji FKK kampov gre prvo mesto v kamp Baldarin na koncu otoka Cres, ki sodi med najbolj naravne kampe v regiji. Kamp Ulika pri Poreču je na drugem mestu, na tretjem pa kamp Valalta iz Rovinja.

Najboljše mobilne hišice imajo v Funtani

Prve mobilne hišice so bile v kampih v naši regiji postavljene že pred več kot 20 leti. V zadnjem času so postale priljubljene predvsem pri gostih, ki so predhodno obiskovali apartmaje ali hotele, si pa na dopustu želijo dodatne ponudbe, ki jo nudijo kampi.

Prvo mesto za mobilne hiške gre v kamp Istra Premium iz Funtane, ki je odprt čez celo leto, gostom pa nudi tudi hišice s privatnim bazenom ali jacuzzijem. Na drugem mestu so mobilne hišice v kampu Valkanela, kjer so letos postavili povsem nove hiške in dodali veliko atraktivnih otroških igral. Na tretjem mestu so hiške v kampu Aminess Maravea pri Novigradu.

Čestitamo vsem nagrajenim kampom!

Spisek najboljših kampov, glamping resortov, naselij mobilnih hišic in postajališč za avtodome v izboru Naj kamp Adria 2023

SLOVENIJA - Večji kampi

1. Kamp Šobec - Lesce
2. Kamp Špik – Gozd Martuljek
3. Kamp Adria Ankaran - Ankaran
4. Kamp Menina – Rečice ob Savinji
5. River kamp Bled - Lesce

SLOVENIJA - Manjši kampi 

1. Big Berry Kolpa Resort - Primostek
2. Kamp Koren - Kobarid
3. Kamp Bela krajina - Podzemelj
4. Kamp Kolpa - Vinica
5. Kamp Lovšin - Metlika

Glamping resorti

1. Glamping Wine Paradise - Marezige
2. Glamping Mountain Fairy Tale - Tržič
3. Glamping Olimia Adria Village - Podčetrtek
4. Glamping Ribno - Bled
5. Glamping Chocolate Village - Limbuš

Postajališča za avtodome

1. PZA Planica
2. PZA Rogla
3. PZA Terme Paradiso - Dobova
4. PZA Bukovniško jezero - Dobrovnik
5. PZA Marina Portorož

HRVAŠKA - ISTRA - Večji kampi 

1. Kamp Lanterna Premium – Tar, Poreč
2. Kamp Bijela Uvala - Poreč
3. Kamp Valkanela - Vrsar
4. Kamp Istra Premium - Funtana
5. Kamp Aminess Sirena - Novigrad

HRVAŠKA - ISTRA - Manjši kampi 

1. Kamp Polidor - Funtana
2. Kamp Lighthouse - Savudrija
3. San Servolo Wellness Camping - Buje
4. Kamp Finida - Umag
5. Kamp Puntica - Funtana

HRVAŠKA - KVARNER - Večji kampi 

1. Kamp Čikat – Mali Lošinj
2. Kamp Kovačine - Cres
3. Kamp Aminess Atea Resort - Njivice
4. Kamp Ježevac Premium Resort - Krk
5. Kamp Slatina - Martinščica

HRVAŠKA - KVARNER - Manjši kampi 

1. Kamp Draga – Moščeniška Draga
2. Kamp Rapoča - Nerezine
3. Kamp Mali - Baška
4. Kamp Bor - Krk
5. Kamp Slamni - Klimno

HRVAŠKA - DALMACIJA - Večji kampi 

1. Kamp Straško - Novalja
2. Kamp Adriatic - Primošten
3. Kamp Šimuni - Pag
4. Kamp Jezera Lovišća - Murter
5. Kamp Kozarica - Pakoštane

HRVAŠKA - DALMACIJA - Manjši kampi 

1. Kamp Slanica - Murter
2. Kamp Lavanda - Orebić
3. Olivia Green Camping Resort - Tisno
4. Kamp Olea - Novalja
5. Kamp Lupis - Lovište

HRVAŠKA - NOTRANJOST - Vsi kampi 

1. Kamp Vita - Terme Tuhelj
2. Kamp Slapić – Duga Resa
3. Kamp Plitvice Holiday Resort - Grabovac
4. Kamp Plitvice - Smoljanac
5. Vinski kamp Hažić – Sveti Martin na Muri

HRVAŠKA - FKK kampi 

1. Kamp Baldarin – Punta Križa
2. Kamp Ulika - Poreč
3. Kamp Valalta - Rovinj
4. Kamp Koversada - Vrsar
5. Kamp Bunculuka Resort - Baška

Mobilne hišice 

1. Kamp Istra Premium - Funtana
2. Kamp Valkanela - Vrsar
3. Kamp Aminess Maravea Resort - Novigrad
4. Kamp Šimuni - Pag
5. Kamp Ježevac Premium - Krk