Kamp Šimuni na otoku Pag uvrščen med najboljše v Evropi

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Šimuni navduši z eno najlepših peščenih plaž na Jadranu in odlično animacijo ter športno ponudbo. Je letošnji prejemnik naziva ADAC Superplatz, kar ga uvršča med 130 najboljših kampov v Evropi. Izkoristite popuste na kamping kartico!

Kamp Šimuni je odličen izbor za vse tiste, ki si tudi na dopustu želijo nekaj dogajanja. Lokacija kampa je 10 km od mesta Pag in 11 km od Novalje ter znane plaže Zrće.

Desni del kampa je namenjen kampistom, saj so tam vzdolž dolge peščene plaže v terasah urejene parcele. To pomeni, da je tudi z najbolj oddaljene parcele največ 150 metrov do plaže. Na levem delu kampa je več različno velikih mobilnih hišic, ki jih lahko najamete in uživate v udobnem dopustu.

Urejenost kampa Šimuni in bogata dodatna ponudba so kampu v zadnjih letih prinesle številne nagrade, med katerimi je največja naziv Superplatz, ki jo podeljuje nemški avtoklub ADAC. Slovenski kampisti pa so lani v izboru Naj kamp Adria kamp Šimuni uvrstii na drugo mesto med večjimi kampi v Dalmaciji.

Kampiranje, mobilne hišice in bungalovi

Kamping parcele v kampu Šimuni so opremljene z elektriko in vodo. Največje parcele so tiste v prvih dveh vrstah ob morju, parcele Delux pa so dodatno opremljene še z žarom, ležalniki in senčnikom.

Na rtu avtodomarjem omogočajo kampiranje samo nekaj metrov od plaže, ker pa tam ni sence, je ta lokacija priljubljena predvsem spomladi in jeseni. Gostom z manjšimi šotori omogočajo kampiranje tudi na neparceliranem delu. Sanitarije so prenovljene, od lani imajo tudi povsem nov sanitarni objekt.

V kampu omogočajo tudi najem mobilnih hišic, ki so še posebej priljubljene pri družinah. Najbolj pogosto gostje najamejo mobilne hišice za 4 ali 6 oseb, v ponudbi pa imajo tudi manjše hišice za 2 osebi. Dve mobilni hišici v kampu Šimuni imata dostop in notranjo opremo prilagojeno invalidnim osebam.

Odločite se lahko tudi za najem lesenih bungalovov za 4 – 5 oseb, ki so opremljeni z lastno kuhinjo, kopalnico in dvema spalnicama.

V kampu so dobrodošli tudi kužki, saj imajo kar dve pasji plaži, dovoljeni pa so tudi v določenih mobilnih hišicah.

Animacija, športne igre, wellness, kulinarika

Kamp Šimuni se lahko pohvali z odlično animacijo. Od jutra do večera se animatorji ukvarjajo z otroki, pripravljajo igrice, ustvarjalne delavnice, večerne zabave, ob tem pa ne pozabijo na odrasle, ki jih pogosto vključijo v program. Imajo tudi notranjo igralnico, novost pa je poseben program animacije za otroke do tretjega leta starosti.

V morju je v poletnih mesecih postavljen vodni park z napihljivimi igrali, od športa pa nudijo urejena igrišča za košarko, nogomet, tenis, namizni tenis, odbojko, zunanji fitnes in plezalno steno. V potapljaškem centru se lahko udeležite tečaja potapljanja, strokovnjaki za vodne športe pa vas bodo naučili surfati, veslati na SUP deski ali v kajaku. V kampu imajo tudi marino z urejenimi privezi tudi za večje čolne.

Medtem ko se bodo otroci zabavali, pa odrasli lahko obiščete wellness na plaži, ki vključuje lepotni salon in slano plažo. Poskrbeli bodo za sproščujočo masažo za boljše počutje, za nego obraza, telesa, las in nohtov.

Poskrbljeno je tudi za raznoliko gastronomsko ponudbo. V restavraciji Mali raj boste uživali v ponudbi hrvaške, indijske, kitajske, tajske, mehiške, italijanske in španske kuhinje. Gostilna Pescaria je znana po morskih dobratah, picerija Kaštel pa po italijanski kuhinji. Novost je Burger bar, kjer vam pripravijo raznovrstne burgerje in ponudijo craft pivo.

V kampu Šimuni organizirajo tudi veliko prireditev - v mesecu maju poteka kolesarski maraton po Pagu in potapljaški vikend, konec julija organizirajo Dan kampa Šimuni, vsako sredo od sredine maja do septembra pripravijo ognjemet in sredi avgusta poletni festival. Konec septembra vabijo vse ljubitelje surfanja, kajtanja in veslanja na SUP deskah na tradicionalni vikend - Shimuni Open.

Akcijske ponudbe kampiranja in najema mobilnih hišk

Avtokampi kamping kartica nudi dodatne popuste - akcijska cena 18 € za 2 osebi in psa na parceli z elektriko v coni C oz. 5% popust na ostale parcele v terminih 1.1. - 8.6. & 7.9. - 31.12.

Na najem mobilnih hišic in bungalovov je 5% popust v terminih 1.1. - 8.6. in 7.9. - 31.12.

Akcija na zgodnje rezervacije - 15% popust na ceno namestitve za rezervacije do 1.3.2020 – za mobilne hišice Šimuni, Holiday, Sunset in Premium Sun velja za vse termine, za ostale mobilne hiške in bungalove pa za termine 1.1. – 18.7. & 29.8. – 31.12.

Več informacij o ponudbi kampa Šimuni dobite na - www.camping-simuni.hr