Jesenska doživetja in kampiranje v Moravskih Toplicah

Datum objave
Kategorija
Statistika

Moravske Toplice ljubitelji kampiranja in popotovanj z avtodomi poznamo predvsem po kampu Terme 3000 in postajališču za avtodome, ki je urejeno pri Bukovniškem jezeru. Za letošnjo jesen so pripravil pester seznam dogodkov, ki vključujejo tudi panoramsko vožnjo s turističnim vlakcem, krompirjevo tržnico, razstavo o netopirjih, Martinov pohod …

V Prekmurju je letos lepa jesen, saj imajo veliko sonca, tudi temperature so prijetne, zato vas vabimo, da pridete na jesensko kampiranje.

V Termah 3000, kjer lahko uživate v termalnih bazenih in wellnessu s savnami in masažami, so pripravili posebne pakete kampiranja in tudi 10% popust za imetnike Avtokampi kartice, pripravili so tudi poseben počitniški paket kampiranja 2 odraslih oseb, 1 otrok do 12 let pa biva brezplačno.

V bližini je tudi urejeno postajališče za avtodome Bukovniško jezero, kjer se lahko sprehodite ob jezeru ali pa z otroki obiščete še vedno odprt pustolovski park. Cena parkiranja avtodoma je 25 €.

Jesen v Moravskih Toplicah

Lokacija Moravski Toplic je odlična za kolesarske izlete po urejenih poteh, lahko se odpravite tudi do Murske Sobote, gre pa za zelo ravninske poti, tako da so primerne tudi za otroke. Spisek kolesarskih poti dobite na povezavi >

V Moravskih Toplicah so pripravili zanimiva jesenska doživetja. Prvi del je namenjen družinam, ki bodo v Prekmurje prišle na krompirjeve počitnice, drugi del pa predvsem praznovanju sv. Martina.

Panoramska vožnja s turističnim vlakcem

V torek, 31.10., in v soboto, 4. novembra 2023, ob 10. in 13 uri bo še vozil turistični vlakec na panoramski krožni vožnji na relaciji Moravske Toplice-Bukovniško jezero-Moravske Toplice.

Gre za zanimiv družinski izlet po očarljivi pokrajini do Bukovniškega jezera, kjer pravijo, da vas energija zdravilne vode pomladi.
Startno izhodišče je avtobusna postaja pred trgovino Mercator v Moravskih Toplicah, pot in ogleda pa traja približno 2 uri in pol. Cena je 7 € na osebo, otroci 0 – 2 leti gratis.

Ker vlakec sprejme samo 28 oseb, je potrebno narediti rezervacijo na e-naslov info@moravske-toplice.com oz. na tel. št. 040 829 870.

Krompirjeva tržnica

V času jesenskih počitnic bo v Moravskih Toplicah vsak dan od 28.10. do 4.11. med 14 – 17h potekala krompirjeve tržnica lokalnih proizvodov rokodelske in umetnostne obrti ter prekmurskih okusov.

Pridite preveri ponudbo, kjer boste izvedeli marsikaj tudi glede tradicionalnih običajev, na voljo bodo tudi rokodelski izdelki, ki nosijo certifikat "art craft" in so lahko imenitno darilo ali spominek iz Prekmurja.

Razstava Preživeti z netopirji 

V četrtek, 2.11. 2023, bo med 10 in 16h v kraju Kančevci na ogled razstava o netopirjih. Lokacija je nekdanja šola pri Domu duhovnosti v Kančevcih. Gre za prvo stalno slovensko razstavo o netopirjih, tako da boste izvedeli več o teh neverjetnih živalih.

Interaktivno zasnovana predstavitev netopirjev ponuja vpogled v življenje teh nočnih živali.

22. Martinov pohod

V soboto, 11.11. 2023, bo potekal tradicionalni Martinov pohod na trasi: Martjanci (9.30) - Moravske Toplice (10.00) –Sebeborci- Moravske Toplice.

Pričetek 14 km dolgega pohoda bo ob 9.30 v športno - rekreacijskem centru Martjancih, pot pa pelje po prekmurski pokrajini, med vinogradi in griči Krajinskega parka Goričko.

Pohodnike čaka tudi zabavni del s krstom mošta in skupino Zlata žila, nagradno igro za lepe nagrade ter toplo malico na zaključku. Prijave za izhodišču, cena 15 € na osebo.

Več informacij o aktualni dogodkih v Moravskih Toplicah > www.visitmoravsketoplice.com