Kako iz Slovenije na Hrvaško in nazaj - kakšne dokumente potrebujete

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaška 9. aprila ukinja covid potrdila na mejnih prehodih za potnike, ki prihajajo iz EU, enako je Slovenija storila že konec februarja. Za prestop meje po novem ni potrebno izpolnjevati nobenih dodatnih listin, potrebno je imeti samo veljaven osebni dokument - osebno izkaznico ali potni list.

Vstop na Hrvaško​ - 9.4. ukinitev covid potrdil​

Covid razmere na Hrvaškem so stabilne, tako da so se odločili, da v soboto, 9. aprila 2022, ukinjajo vsa covid potrdila za vstop v državo za potnike, ki prihajajo iz EU. Prav tako ne bo potrebno izpolnjevati dokumenta Enter Croatia.

Potniki, ki prihajajo iz tretjih držav, morajo za vstop na Hrvaško še vedno imeti enega od PTC covid potrdil.

Hrvaška ukinja tudi vsa covid potrdila znotraj države in nošenje zaščitnih mask v notranjih prostorih. Bodo pa covid potrdila in maske potrebne samo še v zdravstvenih in socialnih ustanovah,

Povratek v Slovenijo od 19.2. brez covid potrdil

Slovenija je sprejela, da od sobote, 19. februarja 2022, za vstop v državo niso več potrebna covid potrdila.

To pomeni, da pri vstopu v Slovenijo ni več:

- potreben pogoj PCT o prebolevnosti, cepljenosti ali testiranju pri vstopu v Slovenijo in

-  ni več napotitve v karanteno na domu.

Za potnike, ki prihajajo iz tretjih držav, pa so v veljavi priporočila EU o začasni omejitvi nenujnih potovanj. Na podlagi teh priporočil je potovanje iz nenujnih razlogov v EU omogočeno vsem polno cepljenim osebam in vsem osebam, ki prihajajo iz držav ali entitet iz seznama v prilogi 1 >>.