Dež in veter ponovno povzročala težave v kampih v Istri

Datum objave
Kategorija
Statistika

Prvi septembrski vikend je bilo napovedano slabo vreme s pogostimi nevihtami predvsem na severnem Jadranu, ki pa se je zaključilo z neurjem v ponedeljek zgodaj zjutraj.

Vikend se je pričel že s sobotnim deževjem v Istri, a se je potem čez dan naredilo lepo vreme, tako da so se nekateri tudi kopali v morju.

V noči na nedeljo smo imeli nekaj neviht v severni in srednji Dalmaciji, v nedeljo dopoldne pa je nekaj neviht zajelo jug Istre. Zaradi velike količine dežja, ki je v le v slabi uri padla na območje Pule in Premanture je bilo kar nekaj težav v prometu in tudi v kampih. Popoldne je prišel še en val neviht z morja na osrednjo Istro, pozno zvečer pa je nevihta zajela tudi širše območje Zadra.

Vendar pa vse to še ni pomenilo konec padavin, saj je v ponedeljek malo pred 5. uro zjutraj več neviht zajelo Istro in se hitro pomikalo proti Kvarnerju. Ob močnem deževju je padala tudi toča in pihal močan veter s sunki nad 60 km/h.

Kot kaže pa je nad južni del Rovinja z morja prišla tudi pijavica, ki je v kampu Polari prevrnila nekaj počitniških prikolic in avtodomov, ob tem pa povzročila škodo na dodatni kamping opremi, predvsem na tendah in baldahinih.

Nekaj škode je tudi v kampu Mon Perin v Balah, o močnem vetru pa poročajo tudi iz okolice Fažane. Zaenkrat ni obvestil, da bi bile v kampih poškodovane osebe, tako da upamo, da gre samo za materialno škodo.

Žal se takih ekstremnih vremenskih dogodkov ne da napovedati, tako da samo upamo, da v kampih ni bilo poškodovanih. Dež bo že v ponedeljek dopoldne povsod ponehal in čaka nas nekaj lepih in sončnih dni s temperaturami ob morju med 26 in 30 °C.