Kampiranje v Arena kampih v Puli, Banjolah, Premanturi in Medulinu na jugu Istre

Datum objave
Kategorija
Statistika

Lepa pomlad napoveduje odlično kamping sezono in v kampih Arena Hospitality Group je že vse pripravljeno za odprtje sezone v kampih na jugu Istre, kjer se lahko pohvalijo z milo klimo.

Arena Hospitality Group je vodilno turistično podjetje na celotnem območju od Pule do Medulina, tako da vključuje tudi 7 kampov in glamping naselje z glamping šotori.

Pri slovenskih ljubitelji kampiranja so njihovi kampi priljubljeni predvsem zaradi lepe narave, saj so kampi večinoma urejeni v senci borovcev.

Lokacija kampov je odlična za ogled centra Pule, izlet do Fažane in ogled Brionov, kolesarjenje ali sprehod po lepem rtu Kamenjak, družinam pa priporočamo tudi ogled zanimivega Aquarium Pula, kjer boste spoznali ribe, rake, želve, ki živijo v Jadranu > https://aquarium.hr/hr

V kampi Arena Hospitality Group omogočajo cenejše kampiranje v določenih terminih imetnikom naše Avtokampi kartice. gre za 15% popust na ceno parcele v določenih terminih - vse popuste smo napisali na koncu novice.

Kampiranje v Puli

Pula ima odličen kamp čisto na južnem robu mesta. Gre za kamp Arena Stoja (po novem odprt 1.1. – 31.12.), ki je z mestom povezan z mestnima avtobusom, seveda pa se lahko do centra odpeljete tudi s kolesom ali pa greste peš (40 minut).

V zadnjih letih so kamp prenovili, samo letos so uredili 88 novih prostornih kamping parcel (110 m2), ki so opremljene z elektriko, vodo in odtokom, dodatno pa so zgradili nov sanitarni objekt, ki je urejen po najnovejših standardih, ki je ogrevan, vključuje pa tudi dve družinski kopalnici.

Že lansko leto so v kampu postavili nove moderne mobilne hišice opremljene z dvema spalnicama, dodatno imajo na voljo tudi nekaj glamping šotorov Adria za 4 osebe, so pa lani zgradili tudi novo restavracijo in prenovili recepcijo. Vse novosti bodo zagotovile, da bo kamp v bodoče lahko odprt čez celo leto.

Kamp Arena Stoja ima raznoliko plažo od skalnate do prodnatega zaliva, v bližini kampa je tudi vlečnica - ski lift, ki omogoča smučanje na vodi.

Je pa kamp Arena Stoja zanimiv tudi za ogled glasbenih koncertov v Areni Pula. Najbolj pomembni koncerti v sezoni 2024 so: Dua Lipa - 9.6., The Smile - 15.6., Avril Lavigne - 17.6., Simple Minds - 3.7., Lenny Kravitz - 28.7., Duran Duran - 30.7., Jason Derulo - 7.8., Andrea Bocelli - 30.8. in 31.8.

Kampiranje v Banjolah

Banjole so polotok med Pulo in Premanturo, ki je od centra Pule oddaljen 9 km. Tam je urejen kamp Arena Indije (odprt 26.4. – 29.9.)

Gre za mirno lokacijo pod borovci, ki ima urejene kamping parcele vzdolž obale. Plaža je v večjem delu skalnata, na desnem in levem robu pa je prodnat zaliv. Imajo tudi urejeno pasjo plažo

V kampu omogočajo tudi najem sicer starejših mobilnih hišic za 4+1 osebo, ki pa so zato cenovno dokaj ugodne.

Kampiranje v Premanturi

Premantura je znana predvsem po Kamenjaku, ki privablja številne ljubitelje lepih plaž, skokov v morje in znanega lokala Safari bar na koncu rta. Kamenjak lahko obiščete peš, še najbolje in najhitreje pa je kar s kolesom.

Kampi v Premanturi so zanimivi tudi za lastnike čolnov, ker nudijo hiter dostop do odprtega morja in otočkov na južnem delu Istre.

Kamp Arena Stupice (odprt 28.3. – 5.10.) je največji na tem delu obala in nudi veliko sence na parcelah, sončne parcele so dostopne na polotoku, na levi strani in v osrednjem delu kampa pa je na voljo tudi nekaj starejših mobilnih hišic za 4+1 osebo.

V zadnjih letih so prenovili nekaj sanitarnih objektov, imajo nekaj otroških igral, igrišče za košarko in nogomet, ob ugodnem vetru pa sem radi pridejo tudi ljubitelji surfanja.

Kamp Arena Runke (odprt 26.4. – 29.9.) je tisti kamp, za katerega lahko rečemo, da boste kampirali tako kot pred 20 leti. Nobenih mobilnih hišic, nobene animacije, samo borovci, parcele, morje in uživanje.

Kamp Arena Tašalera (odprt 26.4. – 29.9.) je urejen v borovem gozdičku pred samo Premanturo.

Gre za kamp z okoli 200 parcelami, na voljo pa je tudi pet mobilnih hišic za 4+1 osebo. Mirna lokacija z večinoma kamnito plažo, le osrednji del ima prodnat del.

Kampiranje v Medulinu

Medulin ima dva velika kampa in eden je odprt čez celo leto.

Kamp Arena Medulin je urejen ob osrednji peščeni plaži v Medulinu, zato je priljubljen pri družinah z majhnimi otroki. Gre za velik kamp, ki ima veliko sence, omogoča pa tudi kampiranje na otočku, ki sega sredi medulinskega zaliva.

Nekoliko bolj živahen kamp, saj se v kraju poleti pogosto odvijajo koncerti, za otroke nudi kar nekaj zabave na igralih pred kampom, imajo tudi urejeno otroško igrišče in tobogane.

Plaža je zelo raznolika od mivkaste do prodnate in kamnite, urejena je tudi plaža za pse. Okoli obale so urejene kamping parcele, v sredini kampa pa so na voljo tudi mobilne hišice za 4+1 osebo.

Kamp Arena Grand Kažela (odprt 1.1. – 31.12) je eden največjih kampov, ki je po novem v celoti tekstilen, v zadnjih letih pa so ga prenovili, uredili nova kamping parcele dodali nove mobilne hišice, tiste najboljše imajo tudi privaten manjši bazen, prenovili sanitarni objekt, športna igrišča, zgradili nove bazene, tobogan animacijski center, otroško igralnico, recepcijo, restavracijo, lokal ob morju …

Prvi del kampa ima sicer kar dobro senco, drugi del pa je večinoma urejen na sončnem delo, zato ga priporočamo ob začetku in koncu sezone ali pa za zimsko kampiranje, saj je odprt čez celo leto.

Plaža v kampu je večinoma kamnita, na določenih delih je prod, tako da je tam omogočen lažji vstop v morje. Lokacija kampa je zanimiva za kolesarjenje ob morju, saj naprej od kampa poteka urejena pot ob morju.

Akcijske ponudbe na Avtokampi kartico

Naša kamping kartica v terminih ob začetku in koncu sezone 2024 nudi dodaten 15% popust na ceno kamping parcele. Popust se obračuna ob direktni rezervaciji parcele pri kampu in ne velja ob spletni rezervaciji.

V kampih Arena Grand Kažela in Arena Stoja 15% popust na parcelo velja od 2.1. do 3.6. & 3.9. do 30.12.

V kampih Arena Medulin in Arena Stupice velja popust od 28.3. do 3.9. & 3.9. – 5.10., v preostalih kampih Arena Runke, Tašalera in Indije pa od 26.4. – 3.6. & 1.9. – 29.9.

Več o kampiranju v kampih Arena na jugu Istre > www.arenacampsites.com

Video: kamp Arena Grand Kažela