Oglasi:

Švica povišuje hitrost ob vleki prikolice na 100 km/h

Vse o opremi počitniških prikolic, nakupu, prevozu...

Post Reply

Post by: avtokampi.si

User avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Posts: 2164
Joined: Fri Feb 01, 2019 1:59 pm

Švica povišuje hitrost ob vleki prikolice na 100 km/h

Posted: Mon Dec 14, 2020 10:26 pm

V Švici bo 1. januarja 2021 pričela veljati sprememba zakona, ki vključuje tudi povišanje najvišje dovoljene hitrosti vožnje ob vleki počitniške prikolice. Do sedaj je bila ta na avtocestah 80 km/h, po novem pa bo 100 km/h. 

Kot piše švicarski avtoklub novost velja za vse skupine vozil do NDM 3,5t, ni pa potrebno nobenih dodatnih dokazil oz posebnih tehničnih lastnosti prikolice, da bi se lahko vozili hitreje. Opozarjajo samo na to, da mora biti pnevmatike na prikolice ustrezne in da naj vozniki preverijo ustreznost NDM prikolice glede na homologacijo vozila.

Še informacija glede Nemčije, kjer je še vedno splošna max. hitrost ob vleki počitniške prikolice 80 km/h. V primeru, da vozilo in prikolica izpolnjujeta določene pogoje (vozilo ima ABS, pnevmatiki na prikolici niso starejše od 6 let, določena masna razmerja med vlečnim vozilom in prikolico, boljša varnostna opremljenost npr. zavore, hidravlični blažilniki in stabilizacijske naprave), pa se lahko pridobi nalepka Tempo-100, ki potem omogoča povišanje hitrosti na avtocestah na 100 km/h.

Post Reply