Oglasi:

Parkirišče za avtodome v Ljubljani

Vse o najemu, nakupu in potovanju z avtodomom

Post Reply

Post by: avtokampi.si

User avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Posts: 2164
Joined: Fri Feb 01, 2019 1:59 pm

Parkirišče za avtodome v Ljubljani

Posted: Thu Oct 24, 2013 11:12 am

V Ljubljani, na Masarykovi ulici 17 (bivša trgovina Tuš)  že nekaj časa deluje tudi parkirišče za osebna vozila in avtodome. Za vikend (26. - 27.10.2013) , ko v Ljubljani poteka tekaški maraton vam omogočajo pakiranje vašega avtodoma po naslednjih cenah:

Cena parkiranja osebnega vozila: 5€/dan
Cena parkiranja avtodoma: 10€/dan
Cena
parkiranja avtodoma + oskrba z vodo in elektriko: 15€/dan

Zemljevid lokacije: 
camper stop LjubljanaIn še novica o, ki smo jo objavili
pred časom: www.avtokampi.si/novica/1/775/Ljubljana-novo-parkirisce-za-avtodome-skorajda-v-centru-mesta

Lahko rečemo, da je Ljubljana mesto, ki pri lastnikih avtodomov ni ravno najbolj priljubljena. V veljavi je namreč odlok, po katerem je na javnih parkiriščih po mestu prepovedano parkirati avtodome, kazen za tak prekršek pa je 200 eur. Tako turistom, ki si želijo ogledati mesto in kakšno noč tudi prespati v mestu ostane na voljo le vožnja do kampa na Ježici ali pa uporaba privatnih parkirišč.

Prav tako imajo težave tudi lastniki avtodomov, ki živijo v Ljubljani, saj vozila ne smejo parkirati na javnem parkirišču npr. ob stanovanjskem bloku. Tako morajo avtodome parkirati na obrobju mesta, kjer so že nastali posebni camper depoji.

Po novem pa je možno avtodome parkirati tudi na privatnem parkirišču na koncu Masarykove ceste ( Masarykova 17 - GPS 46.057613°, 14.518767°) v Ljubljani, kjer imajo prostora za okoli 50 vozil. Parkirišče je od središča mesta oddaljeni 10 minut hoje.

Dostop do parkirišča (pri bivši trgovini Tuš) je možen ali iz smeri Šmartinske ceste (mimo Orto bara proti železniški postaji) ali iz smeri Njegoševe ceste. Poleg samega parkiranja avtodoma omogočajo tudi priklop na elektriko, praznjenje kemičnega wc-ja, odpadne vode in polnjenje rezervoarja s svežo vodo.

Parkirišče je odprto vse dni v letu, cena parkiranja avtodoma za 24 ur z uporabo elektrike pa je 10 eur, za oskrbo avtodoma z vodo in uporabo odtoka za odpadno vodo pa je doplačilo 5 eur. Vse dodatne informacije glede parkiranja počitniških vozil lahko dobite pri upravljalcu parkirišča na telefonski številki 041 666 799.
avtokampi.si2013-10-24 13:21:56

Post Reply