Oglasi:

Kamp Mare Pineta - Sesljan / Sistiana - Italija

Informacije o kampih v ostalih državah npr. Italija, Avstrija, Nemčija, francija, Španija

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2208
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamp Mare Pineta - Sesljan / Sistiana - Italija

Objavljeno: Sr Sep 23, 2020 6:58 pm

Obiskali smo kamp Mare Pineta, ki leži v v kraju Sesljan / Sistiana pri Trstu in se dogovorili, da tudi za imetnike Avtokampi kamping kartice v jeseni 2020 nudijo posebno ceno kampiranj in sicer 20  € za 2 osebi na parceli z elektriko. Kamp je sicer odprt od aprila do oktobra, letos pa bodo sezono podaljšali do 1.11. Več  - https://www.avtokampi.si/kamp-mare-pineta-sistiana

Kamp smo obiskali v soboto, kjer je že prvi vikend, ko velja akcija, prišlo okoli 120 Slovencev. Kamp sicer ne leži ob morju, saj so parcele urejene na platoju cca 80 m nad morjem. Je pa iz prvih parcel lep pogled na celoten zaliv. Do plaže se lahko pride peš (cca 15 minut hoje) ali pa z avtodom. Turistični vlakec, ki sicer povezuje kamp in plažo, pa letos ne sme voziti.

Parcele so opremljene z elektriko in vodo, več sence je v osrednjem in zadnjem delu. Sanitarije so OK, opazili smo samo, da ni wc papirja na straniščih. V kampu omogočajo tudi najem različnih tipov mobilnih hišic za 2 pa do 6 oseb. V dveh tipih hišic so dovoljeni tudi psi.

Za otroke je urejeno večje otroško igrišče in nekaj športnih igral npr. košarka, tenis, namizni tenis... Več zabave je na bazenu, ki ni ogrevan, je pa ob njem tudi manjši otroški bazen z nizko vodo in dva jacuzzija. Za kopanje v bazenu je potrebno imeti kapico, ki se jo dobi tudi v kampu.
Plaža pod kampom je kombinacija prodnatih zalivov in skalnatega dela z daljšim pomolom. Ob plaži so tudi lokali, urejeno otroško igrišče, potapljaški center in v ozadju naravno plezališče. Tik ob plaži je tudi marina, v ozadju pa znano apartmajsko naselje Portopiccolo, ki je urejeno v starem kamnolomu.

Tik ob kampu se prične Rilkejeva pot, ki po 2 km lepo urejene steze primerne tudi za otroke pride do Devinskega gradu. Pot je na nekaterih delih malce bolj kamita, tako da ni primerna za otroške vozičke ali kolesarje. je pa na vseh nevarnih mestih oz. razglednih točkah pot zavarovana. Devinski grad je sicer zanimiv za videti, za otroke je predvsem bunker pod gradom, do koder vodijo stopnice in potem je vidno, kje so nekoč skrivali orožje ipd. V gradu pa nekaj zanimivih zbirk, ki prikazujejo kako so nekoč živeli v njem in lep stolp s prekrasnim pogledom na okolico ter Tržaški zaliv.

Za kolesarjenje pa je še najbolj zanimiva pot do gradu Miramare, ki pa sicer poteka ob regionalni cesti, tako da za otroke ni najbolj primerna.

SlikaSlika
Slika

SlikaSlika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Odgovori