Oglasi:

Kamping sezona 2021 - datumi odprtja, ukrepi ...

Vse o kampiranju, naši spletni strani, vaši predlogi

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2208
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamping sezona 2021 - datumi odprtja, ukrepi ...

Objavljeno: Če Mar 18, 2021 9:57 pm

Nekaj informacij glede same kamping sezone v letošnjem letu. Kot kaže bo vse skupaj dokaj podobno kot lani.

V Sloveniji sicer sredi marca številke pozitivnih oseb padajo oz. kakšen dan malce narastejo in potem zopet padejo, kljub temu pa se o odprtju kampov ter ostalih nastanitvenih kapacitet še ne govori. ta teden je sicer bilo nekaj sestankov, eden bo še jutri, želja kampov pa je, da bi pristojni določili nek datum, ki bo ob "normalni" situaciji veljal kot tisti dan, ko se bodo kampi odprli.

V prvotnem planu je bilo, da bi se turizem odpiral šele, ko bi bile regije v zeleni fazi, vendar pa zaenkrat ne kaže, da bi se to lahko zgodilo kmalu. Tako so že prišle nekatere neuradne informacije, da bi se lahko določene turistične kapacitete odprle tudi v rumeni fazi, vendar pa kot sedaj kaže situacija, to skorajda zagotovo ne bo pred 15. aprilom. Lahko samo upamo, da bo pred prvomajskimi počitnicami.

V številnih kampih po Sloveniji se parcele že urejajo, tako da bi bilo potem lažje čim hitreje odpreti kampe, žal pa to ne gre iz danes na jutri.

Na Hrvaškem so kampi lahko odprti že celo zimo. V zadnjem tednu se pri njih številke pozitivnih oseb dvigujejo, kar pa predvsem velja za mesta npr. Reka, Zagreb, Split, Dubrovnik. Od turističnih regij imajo še vedno najboljše razmere v Istri, ki jo je Nemčija v začetku marca dala celo na zeleni seznam.

Žal je za prehod meje s Hrvaško še vedno potrebno imeti ali negativen PCR test (rezultat je lahko star max. 48 h) ali pa potrdilo, da je oseba prebolela covid-19 in je od tega preteklo več kot 14 dni, vendar ne več kot 3 mesece. Zaradi teh ukrepov, ki veljajo do konca marca, pa so se v nekaterih kampih že odločili, da bodo prestavili pričetek sezone na kasnejši datum. To velja za kampe:

> kamp Marina, Labin predvideno odprtje 1.4., novi datum odprtja 29.4.
> kamp Baška predvideno odprtje 1.4., novi datum 13.5.
> kamp Škrila, Stara Baška predvideno odprtje 24.4., novi datum 20.5.
> kamp Krk Premium predvideno odprtje 1.4., novi datum 24.4.

Iz Italije pa je podjetje Baia Holiday, ki ima kar nekaj kampov v okolici Trsta, Benetk, Gardskega jezera, Rima in na Sardiniji, sporočilo, da pričetek sezone prestavljajo iz konca marca na 22. april. V Italiji je problem, da je večina regij v naši bližini na rdečem seznamu, zeleni pa sta npr. Sardinija in Aosta.

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2208
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Kamping sezona 2021 - datumi odprtja, ukrepi ...

Objavljeno: Po Mar 22, 2021 7:47 am

Kamp Polidor - Funtana se je povezal zdravnikom, ki pride po naročilu v kamp naredit hitri test za povratek domov. Test je možno naredit tudi za vikend, cena 250 kun > https://www.avtokampi.si/kampi/kamp-polidor

Slika

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2208
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Kamping sezona 2021 - datumi odprtja, ukrepi ...

Objavljeno: Po Maj 10, 2021 8:32 pm

Sicer ukrepe prehajanja meje stalno spremljamo na spletu... ampak vseeno...

Ta teden bo verjetno kar nekaj sprememb glede prehoda meje. Slovenija bo morala zelo kmalu sprostiti vstop v državo tudi za osebe, ki imajo hiter negativni test, kar je bilo na mizi že konec aprila, pa so potem v zadnjem trenutku zaradi prvomajskih počitnic umaknili. Težava je v temu, da se nemški gostje ne odločajo za rezervacije, če je potreben PCR test, saj imajo cenejšo možnost tranzita skozi Slovenijo in dopust na Hrvaškem ali pa bodo raje ustavili v Avstriji, kjer se turizem odpira 19. maja oz. v Italiji, kjer pa se uradno meje za tujce odpirajo 15.5., čeprav tudi zadnje ni ni več neke posebne kontrole.

Se pa nekaj dogaja tudi na Hrvaškem, kjer trenutni ukrepi prehajanja meje veljajo do 15. maja. Veliko se govori o temu, da bi lahko vsaj za tiste osebe, ki so cepljene s prvim odmerkom AstraZeneca, omogočili prehod meje brez dodatnega hitrega testa ter da naj bi mejo izjeme za otroke iz 7 dvignili na 12 ali pa mogoče celo na 15 let. Več bo znanega proti koncu tedna, ko bodo verjetno v petek čez dan objavili nove ukrepe, ki bodo potem veljali do konca maja.

Odgovori